Χονγκ Κονγκ: Μετακινήσεις χωρίς καραντίνα μόνο για τους κορυφαίους τραπεζίτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χονγκ Κονγκ: Μετακινήσεις χωρίς καραντίνα μόνο για τους κορυφαίους τραπεζίτες
Υπάρχει η δυνατότητα να εξαιρεθούν έως και δύο στελέχη από τις οικονομικές υπηρεσίες της κάθε εταιρείας και δύο ακόμα από τους διεθνής συνεργάτες τους.

Χωρίς υποχρεωτική καραντίνα 21 ημερών μπορούν να ταξιδεύουν οι κορυφαίοι τραπεζίτες στο Χονγκ Κονγκ, με την προϋπόθεση πως έχουν εμβολιαστεί πλήρως, κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το Χονγκ Κονγκ προσφέρει αυτή τη δυνατότητα κατ΄εξαίρεση στους κορυφαίους τραπεζίτες, παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, σε μια προσπάθεια να μην επηρεαστεί αρνητικά η οικονομική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την Securities and Futures Commission (SFC), υπάρχει η δυνατότητα να εξαιρεθούν έως και δύο στελέχη από τις οικονομικές υπηρεσίες της κάθε εταιρείας και δύο ακόμα από τους διεθνής συνεργάτες τους, μετά από κατάθεση ειδικής αίτησης εξαίρεσης.

Πέντε μέρες πριν από το ταξίδι, τα ενδιαφερόμενα στελέχη θα πρέπει να έχουν καταθέσει αίτηση συνοδευόμενη από αντίγραφο του διαβατηρίου, της ταυτότητας, του αναλυτικού προγράμματος της επίσκεψης και ένα αποδεικτικό πως έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, επιτρέπονται μόνο οι μετακινήσεις και οι δραστηριότητες που αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα. Διαφορετικά είναι υποχρεωτική η αυτό - απομόνωση.

Αν διαπιστωθεί πως κάποιος δεν τηρεί τους κανόνες αυτούς, θα σταλεί σε «κέντρο καραντίνας» για τρεις εβδομάδες, θα είναι αντιμέτωπος με φυλάκιση 6 μηνών και πρόστιμο 644 δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σιγκαπούρη: Σκληραίνουν τα περιοριστικά μέτρα - Πολύ πιθανόν να αναβληθεί ταξιδιωτική φούσκα με το Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ: Αίρονται ορισμένοι περιορισμοί για όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider