Παναγιωτακόπουλος: Η πορεία των εμβολιασμών θα κρίνει το πότε θα βγάλουμε τις μάσκες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παναγιωτακόπουλος: Η πορεία των εμβολιασμών θα κρίνει το πότε θα βγάλουμε τις μάσκες
Η εικόνα που αφορά τόσο την πανδημία όσο και τη διαχείριση της είναι πολύ πιο θετική, αλλά η αποκλιμάκωση πρέπει να γίνει με αργά και προσεκτικά βήματα.

Άγνωστη είναι η απάντηση στο ερώτημα «πότε θα βγάλουμε τις μάσκες», σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών και το τείχος ανοσίας που θα χτίσουμε.

Η εικόνα που αφορά τόσο την πανδημία όσο και τη διαχείριση της είναι πολύ πιο θετική, αλλά η αποκλιμάκωση πρέπει να γίνει με αργά και προσεκτικά βήματα, υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στη δωρεάν διάθεση των self test για όλους τους πολίτες ηλικίας 18-30 ετών από σήμερα, είπε ότι τα self test έχουν αποδειχτεί ένα πολύ σημαντικό εργαλεία στη διαχείριση της πανδημίας και θα μείνουν για αρκετό καιρό στη ζωή μας.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των νέων 18-30 ετών με το εμβόλιο της Johnson & Johnson και τα παράπονα ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για να κλειστούν ραντεβού, ο κ. Παναγιωτακόπουλος είπε ότι υπάρχει συνεχής ροή στην προμήθεια εμβολίων και το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Πάνω από 90% οι τίτλοι αντισωμάτων στους εμβολιασμένους

Παγώνη: Αν δεν προσέξουμε θα έχουμε και 4ο κύμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider