Ειδήσεις | Διεθνή
27-05-2021 | 19:15

Η Γερμανία σχεδιάζει να διαθέσει 6,4 εκατ. δόσεις εμβολίου για παιδιά και εφήβους

Newsroom
Μοιράσου το
Εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη Γερμανία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η χορήγηση των εμβολίων από την ηλικία των δώδεκα ετών δεν έχει ακόμη εγκριθεί - σύμφωνα όμως με πληροφορίες του Spiegel, το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει ήδη μια εκστρατεία εμβολιασμού για το καλοκαίρι. Η προθυμία εμβολιασμού έχει ήδη διερευνηθεί.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προτίθεται να διαθέσει περίπου 6,4 εκατομμύρια δόσεις για εμβολιασμό παιδιών και εφήβων. Αυτό προκύπτει από ένα έγγραφο του υπουργείου Υγείας για τη σύνοδο της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων με θέμα τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής ομάδας, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του Spiegel. Το σχέδιο είναι να γίνει εμβολιασμός παιδιών από την ηλικία των δώδεκα ετών τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, ο αριθμός των παιδιών και νέων ηλικίας 12 έως 18 ετών στη Γερμανία ανέρχεται σε 5,3 εκατομμύρια. Το υπουργείο Υγείας αναμένει ετοιμότητα εμβολιασμού 60%, κατά συνέπεια, πρέπει να είναι διαθέσιμα για τον πρώτο και δεύτερο εμβολιασμό περίπου 6,4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Ο εμβολιασμός προγραμματίζεται με την επιφύλαξη ότι ούτε το εμβόλιο των εταιρειών Biontech και Pfizer έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EΜΑ) για τους νέους , ούτε η γερμανική Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) έχει εκδώσει μέχρι τώρα σύσταση για τον εμβολιασμό τους.

Δεν είναι επίσης ακόμη σαφές ποια χρονική απόσταση μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου εμβολιασμού θα προτείνουν οι ειδικοί της Stiko για τους νέους. Στις αρχές της εβδομάδας πάντως, η Stiko είχε ήδη επικρίνει τον γενικό εμβολιασμό για τις ηλικίες μεταξύ 12 και 16 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.