Γερμανία: Στο χαμηλότερο σημείο του 2021 η μετάδοση του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Στο χαμηλότερο σημείο του 2021 η μετάδοση του κορονοϊού
««Ο στόχος μας είναι να έχουμε όσο το δυνατό περισσότερο εμβολιασμούς και όσο το δυνατό λιγότερα κρούσματα μέχρι το τέλος Ιουνίου» είπε ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

Ο ρυθμός μετάδοσης του κορονοϊού στη Γερμανά έχει πέσει κάτω από 50 στους 100.000 ανθρώπους για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα, ο ρυθμός μετάδοσης διαμορφώνεται στα 46,8 άτομα ανά 100.000 πληθυσμού, ενώ προς τα τέλη του Μαρτίου το ποσοστό ήταν τριπλάσιο.

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ότι η Γερμανία θα έχει ένα «ήσυχο» καλοκαίρι σε ότι αφορά την πανδημία, εάν τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου συνεχιστούν

«Ο στόχος μας είναι να έχουμε όσο το δυνατό περισσότερο εμβολιασμούς και όσο το δυνατό λιγότερα κρούσματα μέχρι το τέλος Ιουνίου, ώστε να έχουμε ένα πραγματικά καλό καλοκαίρι» ανέφερε ο Σπαν.

Σημειώνεται πως για το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν στη Γερμανία 2.626 νέα κρούσματα και 270 θάνατοι από κορονοϊό, με το σύνολο των νεκρών από τη νόσο στη χώρα να διαμορφώνεται σε 87.726 μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία - Υπ. Υγείας: Εκτεταμένη χαλάρωση μόνο εφόσον ο δείκτης κρουσμάτων πέσει κάτω από το 20

gazzetta
gazzetta reader insider insider