Διεθνή
26-05-2021 | 10:31

Αυστραλία: Τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στη Βικτόρια εδώ και 7 μήνες

Newsroom
Μοιράσου το
Αυστραλία: Τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στη Βικτόρια εδώ και 7 μήνες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 μηνών διαμορφώθηκαν τα νέα κρούσματα  του κορονοϊού στη Βικτόρια της Αυστραλίας, με τη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία της χώρας να ανακοινώνει 6 νέες μολύνσεις από τη νόσο. Συνολικά, τις τελευταίες 3 μέρες έχουν ανακοινωθεί 15 νέα κρούσματα στη Βικτόρια.

Ένας άνθρωπος που μολύνθηκε ήταν μεταξύ των 23.400 φιλάθλων που παρακολούθησαν έναν αγώνα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Αυστραλίας την Κυριακή, με τους αρμόδιους αξιωματούχους να δίνουν εντολή σε χιλιάδες οπαδούς να κάνουν διαγνωστικά τεστ, αλλά και να τεθούν σε αυτοαπομόνωση.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της πολιτείας Τζέιμς Μερλίνο δήλωσε ότι δεν θα απέκλειε την εφαρμογή περαιτέρω περιορισμών για την πρωτεύουσα Μελβούρνη.

«Αυτά τα περιστατικά συνδέονται και αυτό είναι ένα καλό πράγμα, αλλά ανησυχούμε πολύ από τον αριθμό, αλλά και από το είδος των σημείων που έγινε η έκθεση» στον κορονοϊό, είπε ο ίδιος.

Την Τρίτη, οι μάσκες έγιναν υποχρεωτικές στα εστιατόρια, στα ξενοδοχεία, αλλά και σε άλλους εσωτερικούς χώρους στην πόλη των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων μέχρι την 4η Ιουνίου, ενώ όρια τέθηκαν στον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε δημόσιες συγκεντρώσεις.

Από τα 15 περιστατικά μόλυνσης, τα έξι, είναι νέα περιστατικά που αναφέρθηκαν σήμερα. Οι αρχές έχουν εντοπίσει 301 στενές επαφές των ανθρώπων που μολύνθηκαν και δήλωσαν ότι μέχρι τώρα, οι 80 από τις επαφές αυτές, ήταν αρνητικές στα διαγνωστικά τεστ.

Η συρροή των κρουσμάτων ιχνηλατήθηκε σε ένα ινδικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, που εντοπίστηκε σε έναν ταξιδιώτη του εξωτερικού που έχει ολοκληρώσει την καραντίνα του, αλλά αξιωματούχοι των αρμόδιων υπηρεσιών δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς έγινε η εξάπλωση στην ευρύτερη κοινότητα.

Η χρήση ευέλικτων μεθόδων ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, η εφαρμογή τοπικών περιοριστικών μέτρων, αλλά και οι σκληροί κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στην Αυστραλία βοήθησαν στη συγκράτηση του αριθμού των μολύνσεων από την COVID-19, σε σχετικά χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με άλλες οικονομικά αναπτυγμένες χώρες.

Η Αυστραλία έχει αναφέρει λίγο περισσότερα από 30.000 περιστατικά μόλυνσης και 910 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Ένα κύμα περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 έπληξε τη Βικτόρια στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, με συνέπεια να αντιστοιχεί στην αναφερόμενη πολιτεία το 70% του συνολικού αριθμού των περιστατικών μόλυνσης και του 90% του συνολικού αριθμού των θανάτων της Αυστραλίας. Η έξαρση αυτή τέθηκε υπό έλεγχο μόνο μετά την εφαρμογή ενός μακρόχρονου και αυστηρού lockdown.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Απαγόρευσε τον επαναπατρισμό από την Ινδία 75 θετικών στον κορονοϊό