Διεθνή
21-05-2021 | 18:21

Pfizer, Moderna, J&J προσφέρουν 3,5 δισ. δόσεις εμβολίων σε φτωχές χώρες

Newsroom
Μοιράσου το
Pfizer, Moderna, J&J προσφέρουν 3,5 δισ. δόσεις εμβολίων σε φτωχές χώρες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι παραγωγοί των εμβολίων κατά της Covid-19 Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson δεσμεύτηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης της G20, να παράσχουν σε τιμή κόστους ή μειωμένη, 3,5 δισ. δόσεις στις φτωχότερες χώρες το 2021 και το 2022.

Περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις θα παραδοθούν αυτή τη χρονιά, οι υπόλοιπες το 2022. Η Pfizer θα παράσχει 2 δισ. δόσεις, η Moderna έως 995 εκατομμύρια και η Johnson & Johnson έως 500 εκατομμύρια.

Θα δοθούν σε τιμή κόστους στις χώρες χαμηλού εισοδήματος και σε μειωμένη τιμή στις χώρες μεσαίου εισοδήματος, διευκρίνισαν οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων με την ευκαιρία της ψηφιακής Διάσκεψης για την Υγεία, που οργάνωσε η ιταλική προεδρία της G20 και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Λίγο νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ανακοινώσει, κατά την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης, ότι θα προσφέρει 100 εκατομμύρια δόσεις.

«Όλος ο κόσμος, παντού» πρέπει να έχει πρόσβαση στα εμβόλια, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόσβαση των πιο ευάλωτων χωρών στα εμβόλια, η διεθνής αλληλεγγύη και η πρόληψη των πανδημιών στο μέλλον βρίσκονται στην καρδιά της Διάσκεψης σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της G20, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Κρατών της Αφρικής και της Ασίας, όπως και 12 διεθνών οργανισμών και ιδιωτικών ιδρυμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.