Ελλάδα
10-05-2021 | 12:19

Θεσσαλονίκη: Με self test και χωρίς προβλήματα η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες

Newsroom
Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Με self test και χωρίς προβλήματα η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με τα self tests στα χέρια, οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας επέστρεψαν και πάλι στις σχολικές αίθουσες. Για τους μαθητές του λυκείου ήταν επιστροφή μετά τις διακοπές του Πάσχα, ενώ για τους υπόλοιπους επανέναρξη των διά ζώσης μαθημάτων μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία Θωμά Μπαχαράκη, λειτούργησαν και πάλι από σήμερα, Δευτέρα, 2308 σχολικές μονάδες σε όλη την περιοχή, όπου φοιτούν 255.000 μαθητές με περίπου 37.000 εκπαιδευτικούς.

«Δεν είχαμε προβλήματα όπως ενημερωθήκαμε από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Η μέρα κύλησε όπως όλες οι άλλες. Δεν γίνεται δεκτός μαθητής χωρίς self test, αλλά δεν είχαμε κάποιο περιστατικό. Ως Περιφερειακή Διεύθυνση δώσαμε την οδηγία προς τα σχολεία να γίνονται δεκτοί οι μαθητές με χειρόγραφη βεβαίωση καθώς είχε υπερφορτωθεί η πλατφόρμα το βράδυ της Κυριακής και αρκετοί γονείς δεν μπόρεσαν να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπαχαράκης.

Πρόσθεσε, επίσης, πως οι μαθητές δημοτικών και γυμνασίων επέστρεψαν με χαμόγελα στα σχολεία, καθώς είδαν και πάλι τους φίλους, τους συμμαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές του. Σημείωσε δε, πως «υπάρχουν κενά στην αφομοίωση της ύλης, όμως υπάρχουν κενά και στην ψυχοσωματική κατάσταση των παιδιών και η επιστροφή στις αίθουσες θα επιδράσει σημαντικά στην ψυχολογία τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.