Ελλάδα
31-03-2021 | 13:42

Μήνυμα Προέδρου της Δημοκρατίας: Τα όρια της ατομικής ελευθερίας δεν είναι απεριόριστα

Μαρία Νταλιάνη
Μοιράσου το
Μήνυμα Προέδρου της Δημοκρατίας: Τα όρια της ατομικής ελευθερίας δεν είναι απεριόριστα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σημαντικό μήνυμα για την ατομική ευθύνη κάθε πολίτη, μακριά από εγωιστικές συμπεριφορές  την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται από το τρίτο κύμα του κορονοϊού έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την οποία ενημέρωσε πριν λίγο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τα όρια της ατομικής μας ελευθερίας δεν είναι απεριόριστα. Πρέπει να  έχουμε συναίσθηση και της ευθύνης μας απέναντι στους διπλανούς μας, απέναντι σε όσους κινδυνεύουν από τη δική μας απροσεξία, από τη δική μας εγωιστική –και αντιεπιστημονική θα μπορούσα να πω- στάση απέναντι στους συμπολίτες μας» υπογράμμισε η ΠτΔ.

Η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε δυστυχώς δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και συνταγές.
«Παρά τις μικρές  ανάσες ελευθερίας, όποιες είναι αυτές  που μπορούν να δοθούν, είναι προφανές ότι η διαδρομή προς την κανονικότητα δεν θα είναι απλή ούτε εύκολη» ανέφερε στον σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρωθυπουργό. «Είναι όμως αναγκαίο να κερδίσουμε το στοίχημα της ανασύνταξης της οικονομίας, το άνοιγμα του τουρισμού. Ειδικά για το θέμα  της οικονομίας πιστεύω ότι θα συμβάλλει το ταμείο ανάκαμψης  τόσο για την ανακούφιση εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο, όσο για το πολύ σημαντικό μακροπρόθεσμα θέμα της παραγωγικής  ανασυγκρότησης της χώρας» τόνισε.

Η ίδια σημείωσε ότι  θεωρεί εξίσου πολύ σημαντικό την ανάγκη των  παιδιών και των νέων ανθρώπων να επιστρέψουν στα σχολεία και τα πανεπιστήμια τους καθώς είναι ο φυσικός τους χώρος και υφίστανται μεγάλο βάρος τόσο καιρό. Ενώ σημείωσε ότι τα καλά νέα έρχονται από το  μέτωπο των εμβολίων λέγοντας ότι πέρα από τη συγκινητική εκδήλωση της πρόθεσης μεγαλύτερων συμπατριωτών μας να εμβολιαστούν βρίσκω σημαντικό ότι εκδηλώνεται η πρόθεση μεγάλου ποσοστού  του πληθυσμού  να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατόν.

«Ζούμε δυστυχώς ακόμα στο περιοριστικό περιβάλλον που διαμορφώνει η πανδημία που πλήττει όλο τον πλανήτη. Κατανοώ απολύτως και εγώ  την κούραση και την αγωνία των συμπατριωτών μας. Βλέπω ότι και οι ειδικοί και η κυβέρνηση αναζητούν τρόπους διεξόδου από αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον» είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.