2021: Ο πλανήτης αρχίζει να υποδέχεται το Νέο Ετος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
2021: Ο πλανήτης αρχίζει να υποδέχεται το Νέο Ετος

Ο πλανήτης άρχισε να γυρίζει την σελίδα του έτους 2020 που σημαδεύτηκε από την πανδημία του κορονοϊού αναγκάζοντας δισεκατομμύρια ανθρώπους να γιορτάζουν ιδιωτικά στο σπίτι τους την αλλαγή του χρόνου.

Το μικρό αρχιπέλαγος του Κιριμπάτι και τα νησιά Σαμόα στον Ειρηνικό υποδέχθηκαν πρώτα στον πλανήτη, στις 12.00 ώρα Ελλάδος, το 2021, ενώ τα ακατοίκητα νησιά Χάουλαν και Μπέικερ θα περιμένουν άλλες 26 ώρες.

Η Νέα Ζηλανδία, όπου ισχύουν ακόμη κάποιοι περιορισμοί, είναι η μόνη χώρα του πλανήτη όπου οι κάτοικοι μπορούν να γιορτάσουν και πέρασε μία ώρα αργότερα το κατώφλι του 2021. Μεγάλα πλήθη υποδέχθηκαν το νέο έτος στο Οκλαντ με γιορτή πυροτεχνημάτων.

Στο Σίδνεϊ, την μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, η περίφημη γιορτή των πυροτεχνημάτων φώτισε στις 15.00 ώρα Ελλάδος τον ουρανό επάνω από το λιμάνι χωρίς θεατές, έπειτα από την εμφάνιση νέας εστίας της επιδημίας.

Ματαιώθηκε ακόμη και το σχέδιο να επιτραπεί σε 5.000 εργαζομένους στην πρώτη γραμμή να παραστούν, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης. Οι περισσότεροι κάτοικοι θα αρκεσθούν σε οικογενειακές συγκεντρώσεις των πέντε ατόμων.

Στη Βόρεια Κορέα πλήθος κόσμου κατέκλυσε την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας Πιονγκιάνγκ σήμερα για να παρακολουθήσουν μια συναυλία κι ένα σόου πυροτεχνημάτων, με αφορμή την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ και παρά τους περιορισμούς που στοχεύουν στο να αποφευχθεί μια επιδημία του νέου κορονοϊού.

Στα πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση διακρίνονται συμμετέχοντες να φορούν μάσκες, αλλά να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο, καθώς κρατούν μπαλόνια στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider