Βέλγος πολίτης μπορεί να είναι ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βέλγος πολίτης μπορεί να είναι ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων

Ένας Βέλγος πολίτης που βρίσκεται αυτή τη περίοδο στη Συρία και ο οποίος θεωρείται ότι είναι ένας από τους πιο δραστήριους πράκτορες του Ισλαμικού Κράτους είναι ο πιο πιθανός διοργανωτής των επιθέσεων στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγή κοντά στις έρευνες των γαλλικών αρχών.

«Φαίνεται ότι είναι το μυαλό πίσω από διάφορες επιθέσεις στην Ευρώπη», δήλωσε η πηγή στο Reuters σχετικά με τον Abdelhamid Abaaoud, προσθέτοντας ότι αποτελεί βασικό ύποπτο για τις δολοφονικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα που στέρησαν τη ζωή σε τουλάχιστον 129 άτομα.

Σύμφωνα με το RTL Radio, ο Abaaoud είναι ένας 27 χρόνος που ζούσε στο προάστειο Molenbeek των Βρυξελλών, στο οποίο κατοικούσαν και άλλα μέλη του πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που πραγματοποίησε τις επιθέσεις.

Τον προηγούμενο Φεβρουάριο το διαδικτυακό περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους, Dabiq, φιλοξενούσε συνέντευξη με έναν ισλαμιστή που είχε αυτό το όνομα ο οποίος καυχιόταν ότι είχε ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη χωρίς να γίνει αντιληπτός από τις Αρχές για να διοργανώσει επιθέσεις και να προμηθεύσεις όπως.

O Abaaoud είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης και πέρσι ως ο μεγαλύτερος αδερφός ένα 13χρόνου αγοριού που έφυγε από το Βέλγιο για να πάει να πολεμήσει στη Συρία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider