Ποσό ρεκόρ για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια Nike - Πουλήθηκαν 437.500 δολάρια (pic)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποσό ρεκόρ για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια Nike - Πουλήθηκαν 437.500 δολάρια (pic)
Το λεγόμενο Moon Shoe προοριζόταν για τα μέλη της ομάδας στίβου των ΗΠΑ που θα έπαιρνε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972.

Σε τιμή «ρεκόρ» που ξεπέρασε τις 400.000 δολάρια πουλήθηκε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια της γνωστής εταιρείας Nike, κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής δημοπρασίας που πραγματοποίησε ο οίκος Sotheby’s.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα ζευγάρια αθλητικά παπούτσια που παρήγαγε ποτέ η αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών και πωλήθηκε χθες, Τρίτη, έναντι 437.500 δολαρίων, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δωθεί ποτέ για «σνίκερς».

Το λεγόμενο Moon Shoe της πολυεθνικής εταιρείας αθλητικών ειδών προοριζόταν για τα μέλη της ομάδας στίβου των ΗΠΑ που θα έπαιρνε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972. Το ζευγάρι που πωλήθηκε χθες Τρίτη, το μοναδικό ανάμεσα στα 12 δείγματα που είναι γνωστό ότι φορέθηκαν ποτέ, είχε εκτιμηθεί πριν από τη δημοπρασία ότι θα συγκέντρωνε ποσό μεταξύ 110.000 και 160.000 δολαρίων.

nike

Το προηγούμενο ρεκόρ για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια είχε καταγραφεί το 2017, όταν πωλήθηκαν τα Converse Fastbreak που φόραγε ο Μάικλ Τζόρνταν στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες το 1984, έναντι 190.373 δολαρίων σε μια δημοπρασία που οργάνωσε ο οίκος SCP Auction.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε ο οίκος Sotheby’s, αγοραστής του ζευγαριού είναι ο καναδός επιχειρηματίας Μάιλς Ναντάλ, 61 ετών, που θα εκθέτει το ζευγάρι στο ιδιωτικό του μουσείο στο Τορόντο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider