Έπιασε τα 60.000 δολάρια το bitcoin για πρώτη φορά από τον Νοέμβρη του 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έπιασε τα 60.000 δολάρια το bitcoin για πρώτη φορά από τον Νοέμβρη του 2021
Το Bitcoin συνεχίζει την ανοδική του πορεία ξεπερνώντας τα 60.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2021.

Από υψηλό σε υψηλό κινείται το Bitcoin, διατηρώντας το ανοδικό του ράλι και ξεπερνώντας σήμερα τα 60.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2021.

Το απόγευμα της Τετάρτης (18.24 ώρα Ελλάδας) το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ενισχύεται πάνω από 7,5% πιάνοντας τα 61.300 δολάρια, πλησιάζοντας το ιστορικό υψηλό των 68.982,20 δολαρίων.

Το Bitcoin έχει τριπλασιάσει την αξία του από τις αρχές του προηγούμενου έτους αναγεννημένο από τις στάχτες του 2022 όπου είχε 64% πτώση, στον απόηχο σκανδάλων και πτωχεύσεων που είχαν κλονίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Από τον Ιανουάριο του 2024 οπότε κυκλοφόρησαν επιτυχώς τα χρηματιστηριακά αμοιβαία κεφάλαια (Exchange Traded Funds-ETF) που προσέλκυσαν πάνω από 6 δισ. δολάρια μέχρι σήμερα, έχει σημειωθεί άνοδος για το Bitcoin 40%.

Το επερχόμενο και πολυαναμενόμενο halving που ως αποτέλεσμα έχει τη μείωση του ρυθμού παραγωγής των νέων νομισμάτων που επρόκειτο να τεθούν σε κυκλοφορία και συνεπώς την αύξηση της τιμής έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας στον χώρο των cryptos που επηρεάζει θετικά το ενδιαφέρον και για μικρότερα tokens όπως το Ether και το Dogecoin.

Οι τεράστιες εισροές στα EFT's έχουν προκαλέσεις τις προειδοποιήσεις των αναλυτών για επικείμενη συμπίεση της προσφοράς καθώς τα νέα νομίσματα από τους miners δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Παράλληλα και σύμφωνα με αναλυτές, περίπου το 80% της προσφοράς του Bitcoin δεν έχει αλλάξει χέρια τους τελευταίους έξι μήνες, ενισχύοντας την ανοδική πίεση των τιμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι χώρες με το μεγαλύτερο διπλωματικό δίκτυο στον κόσμο - Πρώτη η Κίνα, στο top-5 η Τουρκία

«Ταύρος» για την Εθνική η Jefferies - Τιμή στόχος στα 8,80 ευρώ, έπεται re-rating

gazzetta
gazzetta reader insider insider