Bitcoin: Διαγράφησαν τα κέρδη των 2 προηγούμενων ημερών - Η προσοχή στη SEC και στο ETF

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Διαγράφησαν τα κέρδη των 2 προηγούμενων ημερών - Η προσοχή στη SEC και στο ETF
Το bitcoin σημείωσε ράλι πάνω από 150% το 2023, αλλά εξακολουθεί να είναι πάνω από 35% χαμηλότερα από την κορύφωσή του το 2021.

Μικρής διάρκειας αποδείχτηκε το πρόσφατο ράλι του bitcoin καθώς την Τετάρτη υποχώρησε, διαγράφοντας σχεδόν όλα τα κέρδη του που καταγράφηκαν τις πρώτες δύο ημέρες του έτους, εν όψει της λήξης της σημαντικής προθεσμίας εντός της οποίας η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ θα αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το spot ETF bitcoin.

Το μεγαλύτερο crypto υποχώρησε 5,7% τις τελευταίες 24 ώρες στα 40.838 δολάρια, αφού ένα ράλι την Τρίτη το έστειλε πάνω από 45.000 δολάρια στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk. Το bitcoin σημείωσε ράλι πάνω από 150% το 2023, αλλά εξακολουθεί να είναι πάνω από 35% χαμηλότερα από την κορύφωσή του το 2021.

Οι επενδυτές στην αγορά κρυπτονομισμάτων γενικά αναμένουν από την SEC να εγκρίνει το spot ETF bitcoin έως τις 10 Ιανουαρίου, μέσω του οποίου η επιτροπή πρέπει να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει την αίτηση που κατατέθηκε από την ARK Investment και την 21 Shares.

Ωστόσο, ορισμένοι έχουν διαφορετικές απόψεις. Σύμφωνα με το Marketwatch, ο Markus Thielen, αναλυτής της Matrixport, έγραψε σε ένα υπόμνημα την Τρίτη ότι αναμένει από την SEC να απορρίψει όλες τις εγκρίσεις ETF bitcoin αυτόν τον μήνα, καθώς ενδέχεται να μην πληρούν τις απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται.

Κάποιοι κατηγόρησαν το ανωτέρω υπόμνημα ότι προκάλεσε την πτώση της τιμής του bitcoin την Τετάρτη. «Δεδομένου ότι η αγορά ήταν bullish με τη μόχλευση, οποιαδήποτε φήμη θα πυροδοτούσε μία καταιγίδα μόχλευσης», έγραψαν την Τετάρτη οι Gautam Chhugani και Mahika Sapra, αναλυτές της Alliance Bernstein.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Οι πιο τολμηρές προβλέψεις για το 2024 - Βλέπουν ακόμη και τιμή 500.000 δολαρίων!

Μίνι κραχ 370 δισ. ευρώ στην αμερικάνικη τεχνολογία - «Οδηγός» η Apple, ακολουθούν οι λοιπές Magnificent Seven

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Έκαναν το αρνητικό 2 στα 2 μέσα στο 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider