Βίαιη πτώση του bitcoin - Πιθανός υπεύθυνος ο Έλον Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βίαιη πτώση του bitcoin - Πιθανός υπεύθυνος ο Έλον Μασκ
Μεγάλη βουτιά έως 9% σημείωσε το bitcoin, φτάνοντας μια ανάσα από τα 26.000 δολάρια.

Μεγάλη βουτιά, που έφτασε το -9%, σημείωσε το bitcoin, φτάνοντας μια ανάσα από τα 26.000 δολάρια.

Αυτή την ώρα, το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα καταγράφει πτώση 3,8%, στα 26.573 δολάρια.

Η πτώση ήρθε αρκετές ώρες μετά από δημοσίευμα της The Wall Street Journal που θέλει την SpaceX, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται ο Έλον Μασκ, να έχει απομειώσει κατά 373 εκατ. δολ. την αξία των τοποθετήσεών της σε bitcoin το 2021 και το 2022 και να έχει πουλήσει το ψηφιακό νόμισμα.

«Αυτό είναι από τα πιο βίαια, λεπτό προς λεπτό, selloffs που έχουμε δει στην ιστορία του bitcoin», σχολίασε στο CNBC ο Ryan Rasmussen, αναλυτής της Bitwise Asset Management.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022, η Tesla, η οποία έχει επίσης τον Έλον Μασκ στο τιμόνι της, ανακοίνωσε ότι πούλησε το περίπου 75% των τοποθετήσεων της σε bitcoin, έχοντας προηγουμένως επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια στο γνωστό κρυπτονόμισμα.

Ο δισεκατομμυριούχος ήταν ανέκαθεν ένθερμος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων.

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι αναφορές του Μασκ σε ορισμένα altcoins στο X, τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που ήταν παλαιότερα γνωστός ως Twitter, ενίσχυσαν τις τιμές τους. Πίσω το 2021, μιλώντας στο συνέδριο «The B-Word», ο Μασκ είχε πει επίσης «Αν πέσει η τιμή του bitcoin, θα χάσω χρήματα. Μπορεί να το σηκώνω, αλλά δεν το ρίχνω».

Το Bitcoin δεχόταν πιέσεις από πιο νωρίς, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve. Στη συνεδρίαση της Πέμπτης, το κρυπτονόμισμα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό του σε σχεδόν δύο μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζούκερμπεργκ για τoν αγώνα με τον Μασκ: Αν ο Έλον σοβαρευτεί, ξέρει πώς να με βρει

gazzetta
gazzetta reader insider insider