Κοντά σε χαμηλό 2 μηνών το bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά σε χαμηλό 2 μηνών το bitcoin
Πιέσεις δέχονται τα κρυπτονομίσματα την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές περιβάλλονται από τις ανανεωμένες ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία. 

Πιέσεις δέχονται τα κρυπτονομίσματα την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές περιβάλλονται από τις ανανεωμένες ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία.

Το bitcoin χάνει περίπου 2%, στα 28.506 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics. H καθοδική κίνηση ξεκίνησε μετά τη χθεσινή δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που έδειξαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξακολουθούν να είναι ανήσυχοι για τον πληθωρισμό, που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται και νέα άνοδος των αμερικανικών επιτοκίων. Αργά την Τετάρτη, το bitcoin βρέθηκε να υποχωρεί έως τα 28.335,42 δολάρια, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, οι αξιωματούχοι αναγνώρισαν ότι μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής προκειμένου να επιβραδυνθεί ο πληθωρισμός.

«Με τον πληθωρισμό να παραμένει πολύ πάνω από τον μακροπρόθεσμο στόχο της Επιτροπής νομισματικής πολιτικής και την αγορά εργασίας να παραμένει σφιχτή, οι περισσότεροι αξιωματούχοι εξακολουθούν να βλέπουν σημαντικούς κινδύνους ανοδικής απόκλισης για τον πληθωρισμό, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής», αναφέρεται στην περίληψη της συνεδρίασης.

Υπενθυμίζεται ότι σε εκείνη τη συνεδρίαση, του Ιουλίου, η Fed είχε αυξήσει το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον 22 ετών. Οι αγορές πόνταραν μέχρι στιγμής στο ότι η νομισματική αρχή δεν θα κάνει άλλες κινήσεις φέτος.

Ο συσχετισμός του bitcoin με τις μετοχές βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των 2 τελευταίων ετών, σύμφωνα με την Coin Metrics, ωστόσο το 2022 εκτοξεύτηκε σε ιστορικό υψηλό ως αντίδραση στην «εκστρατεία» αύξησης επιτοκίων που εκκίνησε η Fed με στόχο να «δαμάσει» τον πληθωρισμό.

Πολλά απο τα κορυφαία crypto, συμπεριλαμβανομένων των ether, BNB coin, XRP, Solana και Polygon, χάνουν άνω του 1% σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider