Κρυπτονομίσματα: Πτώση για bitcoin και ether καθώς «πυκνώνουν τα σύννεφα» για καταστολή στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Πτώση για bitcoin και ether καθώς «πυκνώνουν τα σύννεφα» για καταστολή στις ΗΠΑ
Απειλούνται τα κέρδη από το πρόσφατο ράλι που ανέβασε τα crypto στο υψηλότερο επίπεδο μέχρι στιγμής φέτος. 

Τελευταία ενημέρωση 15:34

Υποχωρούν την Παρασκευή το bitcoin, το ether και άλλα μικρότερα κρυπτονομίσματα καθώς οι απειλές για νέους ρυθμιστικούς περιορισμούς στις ΗΠΑ αιωρούνται πάνω από την αγορά απειλώντας να διαγράψουν τα κέρδη από το πρόσφατο ράλι που ανέβασε τα crypto στο υψηλότερο επίπεδο μέχρι στιγμής φέτος.

Η τιμή του bitcoin υποχωρεί 4,1% τις τελευταίες 24 ώρες στα 21.777 δολάρια μετά από διαπραγμάτευση κοντά στα 23.000 δολάρια την Πέμπτη, προτού τα νέα για έλεγχο στις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ωθήσουν τις τιμές χαμηλότερα.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα κυμάνθηκε γύρω στα 23.000 δολάρια για μεγάλο μέρος των τελευταίων εβδομάδων, ένα υψηλό σημείο στο οποίο «σκαρφάλωσε» μετά από ένα ράλι 40% στην αρχή του 2023, και τώρα φαίνεται ευάλωτο σε μια διόρθωση. Το ether, το δεύτερο μεγαλύτερο crypto που βρίσκεται στο επίκεντρο των ενεργειών της SEC, ήταν πιο αδύναμο, με πτώση 6,3% κάτω από τα 1.538 δολάρια.

«Αφού έδειξε σταθερή ανθεκτικότητα τις τελευταίες εβδομάδες, το bitcoin φαίνεται τελικά να έχει εισέλθει σε μια φάση διόρθωσης αφού έπεσε σχεδόν 5% την Πέμπτη», δήλωσε στο Marketwatch ο Craig Erlam, αναλυτής στην Oanda. «Δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να πηγαίνει ολοένα υψηλότερα και αυτή η διόρθωση θα μας επιτρέψει να δούμε πόσο γρήγορα επιστρέφουν τα χρήματα. Θα είναι ενδιαφέρουσες αυτές οι δύο εβδομάδες».

Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία διαπραγματεύονται σε μεγάλο βαθμό παράλληλα με τις μετοχές τις τελευταίες εβδομάδες, κινούμενα υψηλότερα, μαζί με τον Dow Jones και τον S&P 500, εν μέσω αισιοδοξίας για τις μακροοικονομικές προοπτικές για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια, που επηρεάζουν και τις δύο κατηγορίες assets.

Ωστόσο, ενδογενή ζητήματα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων παίρνουν τώρα τον έλεγχο του κλίματος της αγοράς και υποκινούν ένα selloff καθώς οι επενδυτές αξιολογούν πολλαπλές ρυθμιστικές απειλές που αντιμετωπίζουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ, που είναι και ο πιο πρόσφατος κίνδυνος για τα κρυπτονομίσματα εν μέσω μιας βάναυσης bear market.

Η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Kraken συμφώνησε την Πέμπτη να πληρώσει πρόστιμο 30 εκατ. δολαρίων στην SEC και να τερματίσει την υπηρεσία «πονταρίσματος» για τους πελάτες στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας φαινομενικά τους φόβους που εξέφρασε ο CEO της Coinbase ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει την απαγόρευση του πονταρίσματος.

Τα μικρότερα crypto, ή altcoins, ήταν επίσης βαθιά στο κόκκινο, με το Cardano να υποχωρεί 6% και το Polygon να χάνει 4%. Τα memecoins βρέθηκαν στην ίδια συνθήκη, με το dogecoin να σημειώνει πτώση 7% και το Shiba Inu να υποχωρεί κοντά στο 8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Άλμα» για το πετρέλαιο, μετά τα σχέδια της Ρωσίας για μείωση παραγωγής - Πάνω από τα 86 δολ. το Brent

Apple: Αποφεύγει τις απολύσεις γιατί απλά... δεν προσέλαβε υπερβολικά κατά την διάρκεια της πανδημίας

Στον δρόμο προς τη Βουλή οι βελτιώσεις στον εξωδικαστικό - Πώς θα επιταχυνθεί η ροή των εγκρίσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider