Bitcoin: Υποχωρεί για τρίτη ημέρα -Νευρικότητα στις αγορές για Ταϊβάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Υποχωρεί για τρίτη ημέρα -Νευρικότητα στις αγορές για Ταϊβάν
Η αναστάτωση στις παγκόσμιες αγορές για την επιδείνωση της έντασης ανάμεσας στις ΗΠΑ και την Κίνα πλήττει και τα κρυπτονομίσματα, υποχρεώνοντας το bitcoin σε απώλειες για τρίτη συνεχή ημέρα.

Η αναστάτωση στις παγκόσμιες αγορές για την επιδείνωση της έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα πλήττει και τα κρυπτονομίσματα, υποχρεώνοντας το bitcoin σε απώλειες για τρίτη συνεχή ημέρα.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βρέθηκε να υποχωρεί έως και 1,6% στα 22.769 δολάρια. Αυτή την ώρα χάνει 0,41% στα 22.933 δολάρια. Το ether βρέθηκε κάποια στιγμή να χάνει 3,7%, ενώ και μικρότερα νομίσματα, από το Polkadot έως το Cardano, σημειώνουν επίσης απώλειες.

Η Πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι αναμένεται να προσγειωθεί στην Ταϊβάν την Τρίτη και θα γίνει ο πιο υψηλόβαθμος Αμερικανός πολιτικός που επισκέφτεται το κράτος σε διάστημα 25 ετών. Η Κίνα βλέπει την Ταϊβάν ως δικό της έδαφος και έχει προειδοποιήσει για συνέπειες εάν πραγματοποιηθεί το ταξίδι. Ο κίνδυνος κλιμάκωσης ώθησε τους επενδυτές να ρευστοποιήσουν μετοχές και παράγωγα.

Πριν τις απώλειες των τελευταίων ημερών, το bitcoin είχε κινηθεί ανοδικά το σαββατοκύριακο προς τα 25.000 δολάρια για να κλείσει τον καλύτερο μήνα από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Η άνοδος ενθάρρυνε την άποψη ότι τα χειρότερα του τρέχοντος έτους -το bitcoin έχει υποχωρήσει κατά περίπουη 51%- έχουν παρέλθει.

Τα στοιχήματα στην αγορά των options αφήνουν να εννοηθεί πως οι κερδοσκόποι βλέπουν τα 25.000 δολάρια ως «ταβάνι» για το bitcoin και τα 20.000 δολάρια ως «πάτωμα». Αυτό εξαιτίας ενός υψηλού αριθμού συμβολαίων call και put σε αυτές τις τιμές εξάσκησης αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ταϊβάν: «Προειδοποιητικές» πτήσεις κινεζικών μαχητικών πριν την αναμενόμενη επίσκεψη της Πελόζι

Τράπεζες: Αναμένουν έκπληξη από την ανάπτυξη «δια χειρός» Τουρισμού - Γιατί αισιοδοξούν κόντρα στα σύννεφα ύφεσης στην ευρωζώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider