Shiba Inu: Τι κάνει το κρυπτονόμισμα τόσο δημοφιλές;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Shiba Inu: Τι κάνει το κρυπτονόμισμα τόσο δημοφιλές;
Το Shiba Inu, μετά από τα αλλεπάλληλα ράλι των τελευταίων μηνών και παρά τις διορθώσεις που ακολούθησαν, είναι πλέον το 11ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε αγοραία αξία. Πώς φτάσαμε όμως ως εδώ;

Το Shiba Inu, μετά από τα αλλεπάλληλα ράλι των τελευταίων μηνών και παρά τις διορθώσεις που ακολούθησαν, είναι πλέον το 11ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε αγοραία αξία.

Αυτό σημαίνει ότι ένα token που δημιουργήθηκε μόλις πέρυσι από κάποιον που αυτοαποκαλείται Ryoshi και έχει ως σύμβολο έναν ιαπωνικό κυνηγετικό σκύλο, αξίζει τώρα περισσότερα από 30 δισ. δολάρια — περίπου το διπλάσιο της κεφαλαιοποίησης της Peloton και του ΑΕΠ της Αλβανίας.

Το Shiba Inu μπόρεσε ακόμη και για λίγο να ξεπεράσει το dogecoin, τον προφανή «πρόγονό» του. Και η αξία του νομίσματος παραμένει υψηλότερη από αυτή των δικτύων blockchain με μεγάλη ανάπτυξη, όπως το Avalanche, το Terra και το Polygon.

Πώς φτάσαμε όμως ως εδώ;

Οι meme stocks ζουν και πεθαίνουν με βάση την προσοχή του επενδυτικού κοινού, και η ασυνήθιστη ιστορία του SHIB, όπως είναι γνωστό το κρυπτονόμισμα, έχει τις ρίζες του σε ένα διαφημιστικό κόλπο. Νωρίς, ο Ryoshi έδωσε το ήμισυ της προμήθειας Shiba Inu στον συνιδρυτή του Ethereum Βιτάλικ Μπουτέριν, έναν από τους πιο σεβαστούς και γνωστούς ανθρώπους στην αγορά των κρυπτονομισμάτων

Ο Μπουτέριν, όπως ήταν επόμενο, ένοιωσε μπερδεμένος που κάποιος του είχε στείλει τρισεκατομμύρια SHIB χωρίς την άδειά του.

«Δεν ξέρω τι έκαναν όταν μου έδιναν αυτά τα νομίσματα», είπε σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Την άνοιξη, δώρισε tokens αξίας περίπου 1 δισ. δολαρίων για φιλανθρωπικό σκοπό στην Ινδία.

Ο ιστότοπος του Shiba Inu διεκδίκησε την νίκη του. Η κίνηση του Μπουτέριν διασφαλίζει τη «μακροπρόθεσμη επιτυχία και τη σταθερότητά μας», αναφέρει. Και μνημονεύει τον Ryoshi: «Ευχαριστούμε τον woofmeister που επέτρεψε την πραγματική αποκέντρωση».

Η τιμή μειώθηκε μετά τη δωρεά του Μπουτέριν καθώς πούλησε νομίσματα, αλλά η φήμη του SHIB παρέμεινε. Μέχρι τον Οκτώβριο, η αξία του είχε αυξηθεί σε δεκάδες δισεκατομμύρια.

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρει κανείς τον λόγο πίσω από τις κινήσεις της αγοράς σε bitcoin και ether, και ακόμη λιγότερο στο Shiba Inu. Αλλά μερικά πράγματα πιθανώς το βοήθησαν.

Εκτός από την προσοχή από τον Μπουτέριν, υπάρχει επίσης η, πραγματικά, πολύ χαμηλή τιμή. Μπορείτε να αγοράσετε πολλά για όχι πολλά χρήματα — καθιστώντας τα πιο διασκεδαστικά και χαμηλά πονταρίσματα από άλλα συγκρίσιμα στοιχήματα.

Το Shiba Inu έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο οικοσύστημα που βασίζεται, εν αντιθέσει με το dogecoin, στο δίκτυο του Ethereum, επωφελούμενο από τις δυνατότητες του. Έχει το Shibaswap, το δικό του ανταλλακτήρια, καθώς και άλλα crypto-προϊόντα μεταξύ των οποίων δημοφιλή NFT, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της στη συνείδηση των κρυπτονομισμάτων.

Κατά κάποιο τρόπο, είναι χρήσιμο ότι το SHIB είναι τόσο ξεκάθαρα γελοίο. «Αυτό είναι αντικουλτούρα, λατρεία και οι ακόλουθοι του το διασκεδάζουν. Όσο πιο παράλογο είναι, τόσο το καλύτερο», δήλωσε ο Άντονι Τρέντσεβ, συνιδρυτής της Nexo.

«Είναι σαν ένα εσωτερικό αστείο – μόνο που καθώς γίνεται viral, ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετέχουν στο αστείο μπορεί να φτάσει τα εκατομμύρια που σπρώχνουν τις αποτιμήσεις πέρα από αυτό το σύμπαν».

Φυσικά, οι κάτοχοι SHIB δεν είναι επενδυτές αξίας και η τιμή του νομίσματος είναι ασταθής. Για παράδειγμα, η αξία της έπεσε πρόσφατα περίπου 25% μέσα σε μια μέρα αφού μια «φάλαινα» Shiba Inu -χαρακτηρισμός για κάποιον με πολύ μεγάλο μέρος της συνολικής προσφοράς- φάνηκε να πουλά μέρος του μερίδιού της. Και η αγοραία αξία εξακολουθεί να είναι κάτω από τα υψηλά του Οκτωβρίου.

Όμως, υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι το Shiba Inu είναι ο οιωνός μιας μεγαλύτερης, πιο ανθεκτικής τάσης.

«Τα memes έχουν αξία και αποτέλεσαν μια επενδυτική θέση το 2021», δήλωσε σε ένα email του προς το Bloomberg, ο Tζόναθαν Τσίζμαν, επικεφαλής στο ανταλλακτήριο FTX. «Μην σορτάρετε πράγματα που οι millennials θεωρούν ότι είναι αστεία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Shiba Inu: Τι ρόλο παίζουν οι «φάλαινες» στην πτώση του;

Shiba Inu: Ξεπέρασε το Dogecoin και μπήκε στο top-10 των crypto με μεγαλύτερη αξία

Shiba Inu: Η αλυσίδα σινεμά AMC ενδέχεται να το εισάγει ως επιλογή πληρωμής

gazzetta
gazzetta reader insider insider