Πώς διαμορφώνεται η λίστα με τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς διαμορφώνεται η λίστα με τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα
Τι έδειξαν οι συναλλαγές τον Οκτώβριο. Εξαιρετικός μήνας για το Bitcoin και το Ethereum, με τα δύο κορυφαία κρυπτονομίσματα του κόσμου να φθάνουν στις νέες αποτιμήσεις ρεκόρ. Δύο νέα κρυπτονομίσματα μπήκαν στη λίστα με τις περισσότερες συναλλαγές.

Τον προηγούμενο μήνα σημειώθηκε εντυπωσιακή ανάπτυξη στην παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων. Από τις αρχές Οκτωβρίου, ορισμένα από τα κορυφαία ψηφιακά νομίσματα στον κόσμο όχι μόνο ανέκαμψαν αλλά σημείωσαν νέα ρεκόρ αποτιμήσεων, ενώ οι μηνιαίοι όγκοι συναλλαγών τους παρέμειναν επίσης υψηλοί.

Σύμφωνα με στοιχεία του BlockArabia.com, το Tether, το Bitcoin και το Ethereum παρέμειναν τα ψηφιακά νομίσματα με τις περισσότερες συναλλαγές στον χώρο των κρυπτονομισμάτων τον περασμένο μήνα.

Ως το κρυπτονόμισμα με τις περισσότερες συναλλαγές στον κόσμο, το Tether είδε τον όγκο των συναλλαγών του να μειώνεται κατά 20% τον περασμένο μήνα. Τον Σεπτέμβριο, το πιο χρησιμοποιημένο σταθερό νόμισμα στον κόσμο έφτασε τα 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε μηνιαίο όγκο συναλλαγών, σχεδόν τριπλάσιο από εκείνο του Bitcoin που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Ωστόσο, οι στατιστικές δείχνουν ότι αυτό το ποσό υποχώρησε σε περίπου 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο.

Ο Οκτώβριος ήταν ένας εξαιρετικός μήνας για το Bitcoin και το Ethereum, με τα δύο κορυφαία κρυπτονομίσματα του κόσμου να φθάνουν στις νέες αποτιμήσεις ρεκόρ. Στις 20 Οκτωβρίου, η τιμή του πιο ακριβού κρυπτονομίσματος στον κόσμο έφτασε στο νέο ιστορικό υψηλό των 66.689 δολαρίων, παρουσιάζοντας ένα τεράστιο άλμα 54% σε μόλις τρεις εβδομάδες. Επίσης, τα στοιχεία του CoinMarketCap έδειξαν ότι το Bitcoin παρέμεινε το δεύτερο νόμισμα με τις περισσότερες συναλλαγές στον χώρο των κρυπτογράφησης, με μηνιαίο όγκο συναλλαγών 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σχεδόν ο ίδιος με τον προηγούμενο μήνα.

Την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, το Ethereum σημείωσε επίσης νέο ρεκόρ αποτίμησης, με την τιμή του να ξεπερνά τα 4.400 δολάρια ή 150 δολάρια περισσότερο από το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειώσει τον Μάιο. Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο μηνιαίος όγκος συναλλαγών του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο από πλευράς κεφαλαιοποίησης υποχώρησε στα 646 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με 750 δισεκατομμύρια δολάρια έναν μήνα πριν.

Παρ΄όλο που ο όγκος των συναλλαγών του σε διάρκεια 30 ημερών μειώθηκε κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια, το Binance USD αναρριχήθηκε δύο θέσεις στη λίστα και κατατάχθηκε ως το τέταρτο κρυπτονόμισμα με τις περισσότερες συναλλαγές τον Οκτώβριο. Τον περασμένο μήνα, ο όγκος συναλλαγών του ανήλθε στα 182 δισ. δολάρια, από 192 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο.

Το USD Coin, το οποίο κατατάχθηκε ως το πέμπτο κρυπτονόμισμα με τις περισσότερες συναλλαγές τον Σεπτέμβριο, έπεσε στην όγδοη θέση τον περασμένο μήνα. Αντίθετα, η 1inch Network έκλεισε την πρώτη πεντάδα, με μηνιαίο όγκο συναλλαγών 106,7 δισ. δολαρίων.

Τα στατιστικά δείχνουν σημαντικές αλλαγές στο υπόλοιπο μισό της λίστας με τα δέκα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα τον Οκτώβριο. Το Solana και το Bitcoin Cash, που σημείωσαν εντυπωσιακό όγκο συναλλαγών τον Σεπτέμβριο, δεν μπήκαν στην πρώτη δεκάδα της λίστας τον περασμένο μήνα.

Το Litecoin σημείωσε άλμα κατά μία θέση και κατατάχθηκε ως το έκτο κρυπτονόμισμα με τις περισσότερες συναλλαγές τον Οκτώβριο, παρά το γεγονός ότι ο μηνιαίος όγκος συναλλαγών του μειώθηκε κατά 37% στα 104,2 δισ. δολάρια.

Τα στοιχεία του CoinMarketCap έδειξαν ότι, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, δύο νέα κρυπτονομίσματα μπήκαν στη λίστα με τις περισσότερες συναλλαγές. Με 89 δισ. δολάρια σε μηνιαίο όγκο συναλλαγών, το WETH ή το Wrapped Ethereum, κατέλαβε την έβδομη θέση στη λίστα με τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα.

Το Axie Infinity, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο νόμισμα NFT φέτος, κατέλαβε την ένατη θέση στη λίστα, με 87,3 δισ. δολάρια σε όγκο αγορών 30 ημερών. Επίσης, τα στατιστικά δείχνουν ότι το ανώτατο όριο της αγοράς των token AXS εκτινάχθηκε κατά περισσότερο από 31.000% σε ετήσια βάση και ξεπέρασε τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα.

Το XRP έκλεισε την πρώτη δεκάδα, με 85 δισ. δολάρια σε μηνιαίο όγκο συναλλαγών, από σχεδόν 150 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα 25 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX

Ρεκόρ πάνω από τα 2,7 τρισ. δολάρια για την αγορά κρυπτονομισμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider