Square: Εξετάζει το ενδεχόμενο να φτιάξει σύστημα εξόρυξης bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Square: Εξετάζει το ενδεχόμενο να φτιάξει σύστημα εξόρυξης bitcoin
Το σύστημα θα μπορούσε να λειτουργεί ως ανοιχτή πηγή και να είναι «βασισμένο σε ειδικά διαμορφωμένη σιλικόνη», σύμφωνα με tweet του. 

Το ενδεχόμενο να δημιουργήσει το δικό της σύστημα «εξόρυξης» bitcoin εξετάζει η Square, σύμφωνα με δήλωση του Chief Executive, Τζακ Ντόρσεϊ.

Όπως αναφέρει το Marketwatch, το σύστημα θα μπορούσε να λειτουργεί ως ανοιχτή πηγή και να είναι «βασισμένο σε ειδικά διαμορφωμένη σιλικόνη», σύμφωνα με tweet του.

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής του Twitter υποστήριξε ότι η εξόρυξη του bitcoin πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική, προσβάσιμη και με μεγαλύτερη κατανομή. «Η εξόρυξη bitcoin θα έπρεπε να είναι τόσο εύκολο όσο το να βάλεις μία αντλία στην πρίζα». «Σήμερα δεν υπάρχουν αρκετά κίνητρα για ιδιώτες να ξεπεράσουν την πολυπλοκότητα του να δουλεύουν ένα 'ορυχείο' από μόνοι τους».

Ο Ντόρσεϊ έχει δείξει το ενδιαφέρον του για το bitcoin εδώ και καιρό και αναζήτησε τρόπο να το συνδέσει με την επιχείρηση της Square. Μάλιστα, οι χρήστες της εφαρμογής χρηματικών συναλλαγών «κινητού πορτοφολιού» της Square να πουλάνε και να αγοράζουν bitcoin, εδώ και κάποια χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Οι απάτες με κρυπτονομίσματα ξεπέρασαν τα $200 εκατ. το 2021

Αντιδράσεις περιβαλλοντικών ομάδων για το νέο «ορυχείο» bitcoin στη Νέα Υόρκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider