H NIO έφτασε στους 30 Σταθμούς Εναλλαγής Μπαταριών στην Ευρώπη

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H NIO έφτασε στους 30 Σταθμούς Εναλλαγής Μπαταριών στην Ευρώπη
Ο νέος Σταθμός Εναλλαγής Μπαταριών της Νιο στο Malmö (Πηγή: ΝΙΟ)
Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία NΙΟ επενδύει στο δίκτυο των σταθμών εναλλαγής μπαταριών τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως.

Στις 30 Νοεμβρίου 2023, η NIO έφτασε στους συνολικά 30 Σταθμούς Εναλλαγής Μπαταριών (Power Swap Stations - PSS) σε 5 ευρωπαϊκές αγορές και πάνω από 2.200 παγκοσμίως. Η NIO συνέχισε την ευρωπαϊκή της επέκταση των υπηρεσιών φόρτισης και ανταλλαγής μπαταριών με το άνοιγμα δύο νέων PSS στο Malmö και στο Arlandastad της Σουηδίας. Και οι δύο PSS ανήκουν στην τρίτη γενιά, η οποία μπορεί να εκτελέσει έως και 408 εναλλαγές την ημέρα και να αποθηκεύσει έως και 21 μπαταρίες.

Η NIO διαθέτει πλέον συνολικά 2.217 τέτοιους σταθμούς σε 6 αγορές, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν 33 εκατομμύρια εναλλαγές μπαταριών στους χρήστες NIO.

ΝΙΟ
Ο νέος Σταθμός Εναλλαγής Μπαταριών της NIO στο Malmö (Πηγή: ΝΙΟ)

Η τεχνολογία εναλλαγής μπαταριών συνεχίζει να παρουσιάζει αυξημένο ποσοστό υιοθέτησης σε όλες τις αγορές με τη NIO να πραγματοποιεί κατά μέσο όρο πάνω από 60.000 αλλαγές μπαταριών την ημέρα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η NIO καλωσόρισε δύο νέους σημαντικούς συνεργάτες της τεχνολογίας, τις Geely Holding και Changan Auto.

Οι σταθμοί PSS της NIO έχουν ήδη δείξει πώς εκτεταμένα ταξίδια μπορούν να ολοκληρωθούν γρήγορα και εύκολα, με τις διαδρομές από το Αμβούργο στο Όσλο και το Άμστερνταμ στο Μόναχο να βασίζονται αποκλειστικά στους στρατηγικά τοποθετημένους σταθμούς εναλλαγής της NIO για ολόκληρα τα ταξίδια.

ΝΙΟ
Όλοι οι Σταθμοί Εναλλαγής Μπαταριών της NIO στην Ευρώπη (Πηγή: ΝΙΟ)

Η διαδικασία είναι απλή και διαρκεί ελάχιστα λεπτά. Ο οδηγός εισέρχεται στο Σταθμό, η μπαταρία του αυτοκινήτου του αφαιρείται και στη θέση της τοποθετείται μια άλλη, που είναι πλήρως φορτισμένη, και έτσι μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του, σε πολλές περιπτώσει χωρίς καν να χρειαστεί να βγει από το αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider