Aμερικανοί οικονομικοί αναλυτές συνιστούν στην Tesla να ακυρώσει το Cybertruck

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aμερικανοί οικονομικοί αναλυτές συνιστούν στην Tesla να ακυρώσει το Cybertruck
Σύμφωνα με τον οίκο Jefferies, η κυκλοφορία του Cybertack μέσα στο 2024 δεν θα ωφελήσει σε τίποτα τη μετοχή της Tesla.

Το Tesla Cybertruck, το οποίο είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο συζητημένα μοντέλα στην πρόσφατη ιστορία, δεν θα κάνει πολύ καλό για τον Αμερικανό κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, και η ακύρωσή του θα ήταν κάτι καλό για μετοχές της εταιρείας.

Αυτό είπε ο αναλυτής της Jefferies, Φιλίπ Χουσουά, μετά τη μείωση του στόχου στα 210 δολάρια ανά μετοχή της μετοχής της Tesla, επικαλούμενος μειωμένα κέρδη και εκτιμήσεις ελεύθερων ταμειακών ροών. Είναι μια τολμηρή δήλωση, από τον οικονομικό αναλυτή, που έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν από την επίσημη παρουσίαση του Cybertuck στο Διαδίκτυο.

Tesla Cybertruck
Φωτογραφίες: Tesla

Κι αν η δήλωση για την ακύρωση του πρώτου ηλεκτρικού pickup της Tesla είναι, τουλάχιστον υπερβολική, οι άλλες παρατηρήσεις του οικονομικού αναλυτή δεν είναι τόσο τραβηγμένες: «Η Tesla φαίνεται να έχει κολλήσει σε στην αργή λωρίδα για άλλους 12-18 μήνες, ενώ οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές λανσάρουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τιμές 25.000 $/€ το επόμενο έτος ενώ οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες θέτουν νέους, μικρότερους κύκλους παραγωγής», έγραψε ο Χουσουά.

Αυτό συμβαδίζει με όσα είπε ο Ίλον Μασκ σχετικά με τα κέρδη του τρίτου τριμήνου τον περασμένο μήνα. «Θέλω απλώς να μετριάσω τις προσδοκίες για το Cybertruck. Είναι ένα εξαιρετικό προϊόν, αλλά οικονομικά, θα χρειαστούν ένας χρόνος έως 18 μήνες για να συνεισφέρει σημαντικά στις ταμειακές ροές. Μακάρι να υπήρχε κάποιος τρόπος να είναι διαφορετικά, αλλά αυτή είναι η καλύτερη εικασία μου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider