Ο Όμιλος Hyundai επενδύει σε ένα νέο κέντρο παραγωγής και R&D στη Σιγκαπούρη

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Όμιλος Hyundai επενδύει σε ένα νέο κέντρο παραγωγής και R&D στη Σιγκαπούρη
Το Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore (HMGICS) άνοιξε για να επαναπροσδιορίσει τη μελλοντική παραγωγή οχημάτων και την εμπειρία των πελατών του Ομίλου.

Ο Όμιλος Hyundai Motor εγκαινίασε επίσημα (καθώς λειτουργεί από την αρχή του χρόνου) το Κέντρο Καινοτομίας του Ομίλου Hyundai Motor στη Σιγκαπούρη (HMGICS) για να επιταχύνει την υλοποίηση του ανθρωποκεντρικού οράματος μελλοντικής κινητικότητας. Η εγκατάσταση εισάγει μια νέα ιδέα «έξυπνου κόμβου αστικής μετακίνησης», η οποία περιλαμβάνει ένα αυτοματοποιημένο και ευέλικτο σύστημα παραγωγής και παρέχει πρωτοφανείς τρόπους για τους αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων (EV) να αλληλεπιδρούν με τα οχήματά τους και τη μάρκα Hyundai.

Φωτογραφία: Hyundai Motor Group

Μετά τα εγκαίνια στο νέο του εργοστάσιο του Ομίλου στο Ulsan, η HMGICS θα καθιερωθεί ως ένας από τους δύο πυλώνες καινοτομίας του Hyundai Motor Group που θα οδηγήσουν το μέλλον της εταιρείας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης τα επόμενα 50 χρόνια. Το Hyundai Motor Group επέλεξε τη Σιγκαπούρη ως το ιδανικό σπίτι για τον πρώτο του κόμβο έξυπνης αστικής μετακίνησης. Παρέχοντας μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση κατασκευής, το HMGICS εστιάζει στη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων, της ρομποτικής και της τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

Φωτογραφία: Hyundai Motor Group

Η επταώροφη εγκατάσταση HMGICS έχει εμβαδόν 86.900 μ2 και έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει έως και 30.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως. Λειτουργεί από τις αρχές του 2023 και παράγει ήδη το IONIQ 5 ενώ του χρόνου θα προσθέσει το IONIQ 6 στο χαρτοφυλάκιο μοντέλων που κατασκευάζονται εκεί. Η εγκατάσταση θα χρησιμεύσει ως βάση δοκιμών για την ανάπτυξη μελλοντικών λύσεων κινητικότητας -συμπεριλαμβανομένων των Purpose Built Vehicles (PBV)- χάρη στην προηγμένη κατασκευαστική του ικανότητα.

Φωτογραφία: Hyundai Motor Group

Ο Γιούισουν Τσουνγκ, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Hyundai Motor, στην τελετή εγκαινίων του HMGICS δήλωσε: «Το HMGICS είναι ένας ανοιχτός και συνδεδεμένος κόμβος αστικής καινοτομίας που ενθαρρύνει και αγκαλιάζει τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία. Επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει πλήρως την ίδια την έννοια της κατασκευής. Σκεφτήκαμε πολύ πώς να καλύψουμε τις διαφορετικές ανάγκες των πολλών πελατών μας, συνδυάζοντας την κατασκευαστική μας τεχνογνωσία και τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες αιχμής, το αποτέλεσμα είναι αυτό το Κέντρο Καινοτομίας - ένα νέο πρότυπο παραγωγής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider