H αξία της μετοχής της Aston Martin εκτοξεύτηκε λόγω... Αλόνσο

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H αξία της μετοχής της Aston Martin εκτοξεύτηκε λόγω... Αλόνσο
Η αγωνιστική παρουσία της Aston Martin στην F1 φαίνεται πως είχε θετικό αντίκτυπο και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Το θέμα των ημερών στον κόσμο της Formula 1 δεν είναι άλλο από την τρομερή αγωνιστική άνοδο της Aston Martin. H ομάδα του Σίλβερστον έκανε άλματα στην εξέλιξη του μονοθεσίου της και ο Φερνάντο Αλόνσο κατέκτησε το βάθρο στην πρεμιέρα της σεζόν του 2023 στο Μπαχρέιν.

Η βρετανική ομάδα ήταν γνωστό πως έχει δημιουργήσει ένα πολύ γρήγορο μονοθέσιο, όμως ήταν άγνωστο το πού ακριβώς βρίσκεται έναντι του ανταγωνισμού. Στο Σακχίρ λοιπόν, οι μάσκες έπεσαν και η AMR23 ήταν το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο, πισω από την RB19 της Red Bull Racing.

Τα βλέμματα έχουν στραφεί τα τελευταία 24ωρα ή καλύτερα την τελευταία εβδομάδα στην Aston Martin και ο ενθουσιασμός για το πράσινο μονοθέσιο και τον Φερνάντο Αλόνσο έγινε ακόμη μεγαλύτερος όταν ο Ισπανός ήταν στην κορυφή της κατάταξης στη δεύτερη και τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Μπαχρέιν.

Η ξαφνική δημοτικότητα της Aston Martin είχε τεράστιο αντίκτυπο στην εταιρεία γενικότερα. Τις τελευταίες 5 ημέρες, η αξία της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτοξεύθηκε στις 275,78 λίρες, αύξηση της τάξεως του 38,86%. Μόνο κατά τη διάρκεια του Grand Prix, η αξία της αυξήθηκε κατά 19%, αριθμός εξωπραγματικός.

Παρά την αλλαγή ιδιοκτησίας της Aston Martin, όταν την ανέλαβε ο Λόρενς Στρολ το 2020, η εταιρεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Το 2022 είχε οικονομικές απώλειες που ξεπέρασαν τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Η φετινή παρουσία της στην F1 δεν αποκλείεται να τη βοηθήσει να μπει και πάλι σε καλό δρόμο. Πέρα από την αγωνιστική ομάδα, διαθέτει την Vantage για αυτοκίνητο ασφαλείας και τη νέα DBX707 για ιατρικό αυτοκίνητο ασφαλείας.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider