Το 2026 το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της κοινοπραξίας Sony - Honda

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το 2026 το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της κοινοπραξίας Sony - Honda
To μοντέλο θα κατασκευαστεί στην Αμερική και η κοινοπραξία στοχεύει να το λανσάρει στις ΗΠΑ και Καναδά στο πρώτο εξάμηνο του 2026, ενώ θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ιαπωνίας στο δεύτερο εξάμηνο του ίδιου έτους. 

Το 2026 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά της Βορείου Αμερικής και της Ιαπωνίας το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο από την ιαπωνική κοινοπραξία της Sony με την Honda, Sony Honda Mobility. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα που επικαλούνται σημερινή συνέντευξη Τύπου, το μοντέλο θα κατασκευαστεί στην Αμερική και η κοινοπραξία στοχεύει να το λανσάρει στην αγορά στο πρώτο εξάμηνο του 2026 στις ΗΠΑ και Καναδά, ενώ θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ιαπωνίας στο δεύτερο εξάμηνο του ίδιου έτους.

Το πότε θα βγει στην ευρωπαϊκή αγορά είναι ακόμα ανοικτό, καθώς η κοινοπραξία δεν παρείχε χρονοδιάγραμμα για τη Γηραιά Ήπειρο. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα μπορούν να το παραγγείλουν από το 2025. Σε αντίθεση με τους βασικούς ανταγωνιστές τους, ήτοι Tesla, VW και τους Κινέζους κατασκευαστές, η από κοινού ιαπωνική κοινοπραξία θέτει ως δυνατό της σημείο το λογισμικό (software) του αυτοκινήτου, καθώς στόχος τους είναι η έμφαση στο χώρο του αυτοκινήτου ως "χωρο διασκέδασης και συναισθημάτων". Σε αυτό θα συμβάλλει άμεσα η τεχνογνωσία της Sony, με τη μακρά εμπειρία της στό χωρό της μουσικής και του θεάματος.

Θα δίδεται η επιλογή για σύνδεση με το Διαδίκτυο και η χρήση τεχνητής νοημοσύνης, γεγονός που αναμένεται να προσφέρει έσοδα στην κοινοπραξία μέσω συνδρομών. Πρόκειται για το πρώτο εγχείρημα της Sony στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, στα βήματα άλλωστε και της αμερικανικής Apple.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι Έλληνες προτίμησαν τα Toyota για καινούργια I.X. στο 9μηνο

Οι Έλληνες οδηγοί δαπανούν το 13,13% του εισοδήματός τους για καύσιμα κάθε χρόνο

Στον Όμιλο Θ. Βασιλάκη περνούν Fiat, Alfa Romeo και Jeep στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider