Η Sixt θα αγοράσει 100.000 ηλεκτρικά οχήματα από την BYD για την Ευρώπη

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Sixt θα αγοράσει 100.000 ηλεκτρικά οχήματα από την BYD για την Ευρώπη
Η κινεζική BYD επιδιώκει να μπει δυναμικά στις ευρωπαϊκές αγορές αυτοκινήτου συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

Η Sixt θα προμηθευτεί περίπου 100.000 ηλεκτρικά οχήματα από την κινεζική BYD στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο εταιρείες. Σύμφωνα με το πρώτο στάδιο της συμφωνίας, η Sixt θα παραγγείλει αρκετές χιλιάδες αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα από την BYD, τα πρώτα από τα οποία θα είναι διαθέσιμο στους πελάτες της Sixt στην Ευρώπη ήδη από το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ανέφερε η γερμανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων σε δήλωσή της.

Στη συνέχεια, η Sixt συμφώνησε να αγοράσει περίπου 100.000 περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα έως το 2028. Η Sixt δήλωσε ότι θα γίνει η πρώτη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ευρώπη που θα προσφέρει οχήματα BYD. Το πρώτο μοντέλο που θα προσφερθεί θα είναι το BYD Atto, ένα ηλεκτρικό συμπαγές SUV. Η Sixt θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή της διάθεση οχημάτων BYD στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία και τσο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, η BYD και η Sixt συμφώνησαν να διερευνήσουν ευκαιρίες για συνεργασία και σε άλλες περιοχές παγκοσμίως, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Η συμφωνία είναι μια ώθηση για την BYD, η οποία επιδιώκει να δημιουργήσει γρήγορα ερείσματα στην Ευρώπη. Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη συμφωνήσει τρεις μεγάλους ευρωπαϊκούς ομίλους λιανικής πώλησης αυτοκινήτων για την επέκτασή της στην περιοχή.

Ο Μάικλ Σου, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της BYD Europe and International Cooperation Division δήλωσε: «Οι συνεργασίες αποτελούν βασικό μέρος της επιχειρηματικής στρατηγικής της BYD. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας με τη SIXT, την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων με την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αξία στον κόσμο και έναν πολύ σημαντικό βασικό συνεργάτη της BYD καθώς κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στην αγορά ενοικίασης. Το κοινό μας όραμα μας επιτρέπει να οικοδομήσουμε μαζί τα 'πράσινα' όνειρά μας, ξεκινώντας αρχικά από την Ευρώπη. Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τους πελάτες της SIXT με τα πιο πρόσφατα προϊόντα και τις καινοτομίες μας στην τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτές είναι συναρπαστικές στιγμές για την BYD, καθώς οι κορυφαίες λύσεις μας στην αγορά παρέχουν μεγαλύτερη πρόσβαση και περισσότερες επιλογές στην ηλεκτροκίνηση. Προσβλέπουμε σε μια μακρά και ακμάζουσα συνεργασία με τη SIXT».

Ο Βίνσεζ Πφλάντς, Chief Business Officer (υπεύθυνος για τις πωλήσεις και την αγορά οχημάτων) της Sixt SE είπε: «Η SIXT προσφέρει εύκολη, ευέλικτη και απεριόριστη κινητικότητα στους πελάτες της κάθε μέρα. Με πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2022, η BYD είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων στον κόσμο στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας. Η συμφωνία με την BYD είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την υλοποίηση της υπόσχεσής μας να κυκλοφορήσουν στους δρόμους σημαντικά περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ανυπομονούμε πολύ για τη συνεργασία μας με την BYD».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider