«Τέλος» από σήμερα η Daimler: Mercedes-Benz Group AG το νέο όνομα του ομίλου

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τέλος» από σήμερα η Daimler: Mercedes-Benz Group AG το νέο όνομα του ομίλου
H απόσχιση από το τμήμα φορτηγών και λεωφορείων υποδηλώνει το νέο στρατηγικό προσανατολισμό της Mercedes-Benz.

Η 1η Φεβρουαρίου 2022 σηματοδοτεί τον οριστικό διαχωρισμό των επιβατικών μοντέλων και των ελαφρών επαγγελματικών (βαν) από το τμήμα φορτηγών και λεωφορείων της Mercedes-Benz. Πλέον η μητρική εταιρεία των επιβατικών μοντέλων ονομάζεται Mercedes-Benz Group AG, ενώ το τμήμα βαρέων οχημάτων Daimler Truck Holding AG. Τη σχετική απόφαση είχε εγκρίνει τον Οκτώβριο του 2021 η γενική συνέλευση των μετόχων.

Το Mercedes-Benz Group, που θα εξακολουθήσει να κατέχει μερίδιο 35% στην Daimler Truck, ασχολείται αποκλειστικά με τα βαν και τα επιβατικά μοντέλα, τα οποία διαχωρίζονται σε τέσσερις μάρκες: Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach και Mercedes-EQ. «Η αλλαγή ονομασίας υπογραμμίζει το ανανεωμένο στρατηγικό προσανατολισμό. Θέλαμε να καταστήσουμε ξεκάθαρο ότι ως πυρήνας της εταιρείας μας είναι η παραγωγή των πιο ποθητών αυτοκινήτων στον κόσμο», δήλωσε ο Όλα Καλένιους, Πρόεδρος του ΔΣ του Mercedes-Benz Group AG.

Πέρα από την αλλαγή ονόματος της Daimler AG, η Daimler Mobility AG που προσέφερε λύσεις κινητικότητας μετονομάζεται σε Mercedes-Benz Mobility AG. Η νέα εταιρεία παρέχει υπηρεσίες κινητικότητας για τα επιβατικά και τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, στους τομείς της χρηματοδότησης, της μίσθωσης και της ασφάλισης.

Η μάρκα Mercedes-Benz δημιουργήθηκε το 1926, όταν συγχωνεύτηκαν οι εταιρείες του Carl Benz και του Gottlieb Daimler. Οι δύο τους είχαν παρουσιάσει ανεξάρτητα τα πρώτα τους οχήματα το ίδιο έτος, το 1886.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider