Τίτλοι τέλους στην παραγωγή του Smart EQ ForFour

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τίτλοι τέλους στην παραγωγή του Smart EQ ForFour
Η Smart σταματάει την παραγωγή του ηλεκτρικού ForFour και ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό SUV.

Η Smart είναι από τις εταιρείες οι οποίες ομολογουμένως έχουν ξεχωριστή θέση στην αγορά αυτοκινήτων. Τα μικρά της αυτοκίνητα αγαπήθηκαν ιδιαίτερα στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο, ενώ δεν σταμάτησε ούτε στην πρόκληση της ηλεκτρικής εποχής προσφέροντας τα μοντέλα EQ στην γκάμα της.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία και ιδιαίτερα οι θαυμαστές της θέλουν να δουν κάτι καινούριο από την Smart. Γι' αυτό η δημοφιλής μάρκα προχώρησε σε συνεργασία με τον κολοσσό Geely από την Κίνα ο οποίος μαζί με την Mercedes σχεδιάζουν τα βήματα του μέλλοντος για την Smart. Θυμίζουμε ότι η Geely ήδη συνεργάζεται με την Volvo με τεράστια επιτυχία, ενώ έχει στην κατοχή της και την Lotus την οποία αναβιώνει δυναμικά.

Στην περίπτωση της Smart, η Geely έχει μπροστά της αρκετή δουλειά. Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε σε συνεργασία με την Mercedes να σταματήσει η παραγωγή του EQ ForFour. Το τετραθέσιο ηλεκτρικό Smart ήταν ένα ξεχωριστό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με ιδιαίτερη σχεδίαση. Ο ηλεκτροκινητήρας είχε απόδοση 80 ίππους με την αυτονομία του να αγγίζει τα 130 χιλιόμετρα. Δυνατό του σημείο ήταν η φόρτιση η οποία μπορούσε να γίνει σε μόλις 40 λεπτά χάρη στη μικρή μπαταρία των 17,6kWh.

Το σχέδιο της Geely και της Mercedes είναι να μετατρέψουν την Smart σε εταιρεία αποκλειστικά με ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα της. Για την ώρα το EQ ForTwo θα συνεχίσει κανονικά να βρίσκεται στην γκάμα της φίρμας, ενώ το άμεσο μέλλον περιλαμβάνει την κατασκευή ενός μικρού ηλεκτρικού SUV από την Smart, το οποίο θα σημάνει και τη νέα εποχή της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider