Το Hyundai Tucson Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022 για την Ελλάδα

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Hyundai Tucson Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022 για την Ελλάδα
Οι εκλέκτορες του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» έδωσαν τον τίτλο στο κορεατικό SUV.

Η Hyundai αποτελεί case study για την αυτοκινητοβιομηχανία. Τα βήματα των τελευταίων ετών τείνουν σε σχεδιαστικά και τεχνολογικά άλματα και τα μοντέλα της είναι -ευχάριστες- εκπλήξεις που διαδέχονται η μία την άλλη.Το Hyundai Tucson δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει το «κανόνα» της καινοτομίας.

Αισίως στην τέταρτη γενιά του, το δημοφιλέστερο SUV της εταιρίας, με εκατομμύρια πωλήσεις, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σχήματα που κυκλοφορούν. Το αμάξωμα βρίθει ακμών και πληροί τις προϋποθέσεις για να παραμείνει επίκαιρο, ενώ, παρά το επιβλητικό της εμφάνισης ποντάρει στην καλαισθησία και όχι στο μέγεθος. Αξίζει να σημειώσουμε νέο Tucson είναι το πρώτο SUV της Hyundai που βασίζεται στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Sensuous Sportiness.

Η γκάμα του μοντέλου είναι εξαιρετικά διευρυμένη και περιλαμβάνει εκδόσεις με βενζινοκινητήρα ή πετρελαιοκινητήρα, κίνηση στους εμπρός ή τους τέσσερις τροχούς, με χειροκίνητα ή αυτόματα κιβώτια (διπλού συμπλέκτη, ή «κλασικά» 6τάχυτα αυτόματα). Πρόκειται για ένα εξηλεκτρισμένο line up εκδόσεων, αφού όλες οι εκδόσεις είναι υβριδικές, ξεκινώντας από τις MHEV και καταλήγοντας στα μοντέλα «πρίζας».

Το Hyundai Tucson συγκέντρωσε συνολικά 435 ψήφους από τα 26 μέλη της επιτροπής του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς». Στη 2η θέση βρέθηκε το νέο Νιssan Qashqai με 373 ψήφους και στην 3η ακολούθησε το νέο Opel Mokka με 282 ψήφους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider