Η Lancia θα αρχίσει να πουλά αυτοκίνητα και εκτός Ιταλίας το 2024

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Lancia θα αρχίσει να πουλά αυτοκίνητα και εκτός Ιταλίας το 2024
Η ιστορική ιταλική μάρκα θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές έπειτα απο απουσία αρκετών ετών.

Οι φίλοι της αυτοκίνησης ασφαλώς γνωρίζουν το όνομα Lancia και σίγουρα θυμούνται τόσο τα εμβληματικά μοντέλα της όσο και την τεράστια επιτυχία της στους αγώνες ράλι. Τα τελευταία χρόνια όμως η Lancia έχει πέσει σε παρακμή και από το 2017 έχει αποσυρθεί από τη διεθνή σκηνή, καθώς πλέον παράγει μόνο ένα μοντέλο, το Υ (Ypsilon), το οποίο πωλείται αποκλειστικά στην Ιταλία.

Από τότε όμως που η Lancia μπήκε στην οικογένεια της Stellantis, έχει αρχίσει η διαδικασία αναμόρφωσής της και επιστροφής της στο προσκήνιο. Έχουν ακουστεί αρκετές φήμες για το πότε και το πώς μπορεί να γίνει αυτό, αλλά τώρα έχουμε την επίσημη διαβεβαίωση ότι η ιστορική μάρκα θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές.

Αυτό αποκάλυψε ο Λούκα Ναπολιτάνο, Διευθύνων Σύμβουλος της Lancia, ο οποίος μιλώντας στο Automotive Nerws επιβεβαίωσε ότι η επιστροφή αυτή θα γίνει το 2024, με την γκάμα της Lancia να περιλαμβάνει το Υ της επόμενης γενιάς, ένα hatchback και ένα crossover μοντέλο. Και ας μην ξεχνάμε ότι για το 2026 έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι θα έχουμε την επιστροφή της Lancia Delta.

Οι πρώτες αγορές που θα υποδεχτούν τα μοντέλα της Lancia το 2024 θα είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία ενώ την επόμενη χρονιά θα μπει και η Μ. Βρετανία. Είναι άγνωστο αν και πότε τα μοντέλα της Lancia θα αρχίσουν να πωλούνται ξανά στην Ελλάδα, όπου η μάρκα έχει υπάρξει αρκετά δημοφιλής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Y ανακηρύχθηκε το 2012 Αυτοκίνητο της Χρονιάς στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider