Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στο ΟΑΚΑ

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στο ΟΑΚΑ
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι το Ράλλυ Ακρόπολις του 2022 θα έχει υπεριδική στο Ολυμπιακό Στάδιο

Μετά την άκρως επιτυχημένη επιστροφή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, με τις μοναδικές εικόνες των World Rally Cars στο κέντρο της Αθήνας, η Motorsport Greece προχωρά σε μία κίνηση που θα ενθουσιάσει το κοινό ενόψει 2022!

Όπως ανακοίνωσε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2022, που όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα διεξαχθεί στις 8 με 11 Σεπτεμβρίου, η αγωνιστική αυλαία θα ανοίξει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας!

Το 2005 η Ελλάδα είχε προκαλέσει αίσθηση με τις κατάμεστες κερκίδες του ΟΑΚΑ, σε ένα μοναδικό για τα δεδομένα του WRC θέαμα. Μία ιδέα που είχε εφαρμοστεί και την επόμενη χρονιά και που δεκαέξι χρόνια αργότερα επιστρέφει ως απάντηση στο πάθος των Ελλήνων θεατών, που τις ημέρες του εθνικού μας αγώνα κατέκλυσαν τα βουνά!

Παράλληλα, θα αποτελέσει ιδανική ευκαιρία για να αξιοποιηθεί το αναβαθμισμένο ΟΑΚΑ, που για μια εβδομάδα θα αποτελέσει το κέντρο πολλών εκδηλώσεων και δράσεων με κύριο θέμα το αυτοκίνητο.

Επίσης, ο Κος Αυγενάκης ανακοίνωσε πως την 1η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνέδριο όπου θα καταγραφεί το αποτύπωμα του φετινού αγώνα και να σκιαγραφηθεί το μέλλον.

Στο EKO ACROPOLIS RALLY FORUM, όπως θα είναι η πλήρης ονομασία του, θα παρουσιαστούν αριθμοί που έχουν προκύψει από τη μελέτη που έκανε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σχετικά με το οικονομικό αποτύπωμα του αγώνα στη χώρα μας, ενώ, αντίστοιχα, η Kappa Research θα παρουσιάσει μια έρευνα για την απήχηση του αγώνα εντός συνόρων.

Παρόντες θα είναι και εκπρόσωποι του WRC όπου θα παραθέσουν στοιχεία για τη διεθνή προβολή της Ελλάδας μέσω του αγώνα.

Ακόμα, ανακοινώθηκε πως θα υπάρξουν όλο το χρόνο δράσεις για την οδική ασφάλεια. Θα στηθεί καμπάνια στα πρότυπα αντίστοιχης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA) και σε αυτή θα συμμετέχουν Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Ηθοποιοί κ.α. Αντίστοιχες δράσεις θα υπάρξουν και στο πλαίσιο της αναβίωσης του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας που θα γίνει μετά το Πάσχα.

Επιπρόσθετα, στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 θα έχουμε συμμετοχή της κατηγορίας Junior WRC με κατ’ εκτίμηση 12 επιπλέον Ford Fiesta Rally 4, που θα εμπλουτίσουν τη λίστα των αγωνιζόμενων.

Image credit: INTIME / Ράλλυ Ακρόπολις

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider