H Daimler AG δημιουργεί νέα εταιρεία για τα βαρέα οχήματα και αλλάζει όνομα

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Daimler AG δημιουργεί νέα εταιρεία για τα βαρέα οχήματα και αλλάζει όνομα
Ο ιστορικός κατασκευαστής διαχωρίζει τους κλάδους ελαφρών και βαρέων οχημάτων, που πλέον γίνονται ανεξάρτητοι, και μετονομάζεται σε Mercedes-Benz Group AG.

Σε μια ιστορική συνεδρίαση, η Έκτακτη Συνέλευση των Μετόχων της Daimler AG, που έγινε μέσω διαδικτύου, πήρε κάποιες πολύ σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της εταιρείας. Οι αποφάσεις αυτές αφορούν το διαχωρισμό των κλάδο των ελαφρών και των βαρέων οχημάτων και τη μετονομασία της εταιρείας που θα προκύψει. Η συνέλευση έγινε με συμμετοχή που αντιπροσώπευε το 56,45% του κεφαλαίου της εταιρείας και όλες οι αποφάσεις λήφθηκαν σχεδόν ομόφωνα, καθώς τις ψήφισε πάνω από το 99% των συμμετεχόντων.

Αρχικά θα δημιουργηθεί μια νέα οντότητα για τα βαρέα οχήματα, που θα ονομάζεται Daimler Truck Holding AG. Η εταιρεία αυτή θα είναι αυτόνομη και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ο τομέας των βαρέων οχημάτων της Mercedes-Benz, που περιλαμβάνει φορτηγά, λεωφορεία κλπ, αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας της εταιρείας. Απασχολεί 100.000 εργαζόμενους σε περισσότερα από 35 σημεία σε όλο τον κόσμο.

Μετά τη δημιουργία της Daimler Truck Holding AG, το κομμάτι της εταιρείας που θα απομείνει θα μετονομαστεί από Daimler AG σε Mercedes-Benz Group AG. Θα επικεντρωθεί στα επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα και θα δώσει έμφαση στην ηλεκτροκίνηση και στην ανάπτυξη λογισμικού. Η εταιρεία θα απασχολεί 170.000 εργαζόμενους σε 35 εργοστάσια, που θα περιλαμβάνουν παραγωγή μπαταριών και εγκαταστάσεις σχεδιασμού, έρευνας και εξέλιξης. Η μετονομασία θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider