Η Mercedes προειδοποιεί τον οδηγό για τις λακκούβες

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Mercedes προειδοποιεί τον οδηγό για τις λακκούβες
Η Mercedes-Benz παρουσίασε την τελευταία της τεχνολογία Car-to-X που προειδοποιεί τους οδηγούς για λακκούβες και τα σαμαράκια.

Οι νέες Mercedes-Benz C-Class, S-Class και EQS μπορούν να ανιχνεύσουν όλες τις λακκούβες και τα σαμαράκια. Μετά την καταγραφή ενός, αν είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία «Car-to-X Communication», αυτές οι πληροφορίες αποστέλλονται στο Mercedes-Benz Cloud σε πραγματικό χρόνο μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια ενημερώνονται και άλλα μοντέλα της Mercedes-Benz στην περιοχή και οι λακκούβες ή τα σαμαράκια θα εμφανίζονται με εικονίδια στην οθόνη πλοήγησης. Επιπλέον, στο αυτοκίνητο θα ακούγεται ένα ηχητικό σήμα προειδοποίησης περίπου 10 δευτερόλεπτα πριν το αυτοκίνητο φτάσει στη λακκούβα.

Τα επιβατικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από τη Mercedes-Benz από το 2016 και μετά μπορούν να λάβουν τις προειδοποιητικές πληροφορίες, αρκεί να έχουν λογαριασμό Mercedes me και να έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία επικοινωνίας Car-to-X. Σε αυτά τα οχήματα, οι προειδοποιήσεις θα αναφέρουν «Traffic event μπροστά» ενώ στις νέες C-Class, S-Class και EQS, η προειδοποίηση θα είναι «Προσοχή, λακκούβα!» Ή «Προσοχή, σαμαράκι!». Αυτές οι ειδοποιήσεις είναι διαθέσιμες σε 36 γλώσσες.

Η Mercedes-Benz διαθέτει επίσης μια άλλη λειτουργία Car-to-X που ονομάζεται «Crosswind Assist». Αυτό το σύστημα ενεργοποιείται σε περίπτωση ισχυρού πλευρικού ανέμου και βοηθά τον οδηγό με στοχευμένες παρεμβάσεις στα συστήματα φρεναρίσματος και διεύθυνσης. Το Mercedes-Benz Cloud ειδοποιείται επίσης, προειδοποιώντας τους οδηγούς που ακολουθούν για τον πλευρικό άνεμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider