Υπό δικαστική διερεύνηση οι μάρκες της Stellantis

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπό δικαστική διερεύνηση οι μάρκες της Stellantis
Οι Peugeot, Citroen και FCA βρίσκονται υπό διερεύνηση από γαλλικό δικαστήριο σχετικά με τις εκπομπές ντίζελ

Η Stellantis, η εταιρεία που σχηματίστηκε μετά τη συγχώνευση των Γκρουπ PSA (Peugeot, Citroen, Opel) και FCA (Fiat, Chrysler, Jeep) ανακοίνωσε στις 9 Ιουνίου ότι τέθηκε υπό διερεύνηση από τα γαλλικά δικαστήρια, σχετικά με τις εκπομπές ρύπων των Euro 5 ντίζελ αυτοκινήτων που πουλήθηκαν στη Γαλλία μεταξύ των ετών 2009 και 2015.

Η ανακοίνωση της Stellantis αναφέρει:

«Στο πλαίσιο των δικαστικών ερευνών αρκετών αυτοκινητοβιομηχανιών που ξεκίνησαν το 2016 και το 2017, η Automobiles Peugeot SA, θυγατρική της Stellantis NV, τέθηκε υπό εξέταση σήμερα από δικαστήριο του Παρισιού για ισχυρισμούς απάτης κατά καταναλωτών σε σχέση με την πώληση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων Euro 5 στη Γαλλία μεταξύ 2009 και 2015. Όπως συμβαίνει σε μια γαλλική ποινική έρευνα, η Automobiles Peugeot SA θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 10 εκατομμυρίων ευρώ (εκ των οποίων 8 εκατομμύρια για την πιθανή καταβολή αποζημιώσεων και προστίμων και 2 εκατομμύρια ως διασφάλιση για την εκπροσώπηση της εταιρείας στο δικαστήριο) και θα πρέπει να παρέχει τραπεζική εγγύηση 30 εκατομμυρίων ευρώ για την πιθανή αποζημίωση για απώλειες.

Η Automobiles Peugeot S.A. βρίσκεται σε αυτό το σημείο στη διαδικασία αξιολόγησης των υπερασπιστικών της επιλογών. Δύο άλλες θυγατρικές της Stellantis, οι Automobiles Citroën S.A. και FCA Italy S.p.A, κλήθηκαν να εμφανιστούν ενώπιον του Δικαστηρίου του Παρισιού, στις 10 Ιουνίου και τον Ιούλιο αντίστοιχα, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας.

Αυτό το επίσημο βήμα στη δικαστική έρευνα θα επιτρέψει στα μέρη που έχουν τεθεί υπό διερεύνηση να έχουν πλήρη πρόσβαση στον φάκελο της υπόθεσης και θα τους δώσει την ευκαιρία να υπερασπιστούν απέναντι στους ισχυρισμούς που δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί σε διαδικασία αντιδικίας.

Οι εταιρείες πιστεύουν ακράδαντα ότι τα συστήματα ελέγχου των εκπομπών τους πληρούσαν όλες τις ισχύουσες απαιτήσεις τις σχετικές χρονικές στιγμές και συνεχίζουν να το κάνουν, και προσβλέπουν στην ευκαιρία να το αποδείξουν.

Ο Όμιλος Stellantis, ο οποίος ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2021, θα συνεχίσει τις πολιτικές των προκατόχων του και θα συνεργαστεί πλήρως με το δικαστικό σύστημα προκειμένου να επιλυθεί γρήγορα αυτό το ζήτημα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider