Πρόγραμμα car sharing από το δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόγραμμα car sharing από το δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Μέσω εφαρμογής στα κινητά τους τηλέφωνα, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα έχουν πρόσβαση σε κοινή χρήση ηλεκτρικών οχημάτων.

Το πρόγραμμα car sharing του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση από το δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Κωστή Χατζηδάκη, του γενικού διευθυντή ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ κ. Κυριάκου Κοφινά, εκπροσώπων της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου.

insider

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της τοπικής αρχής, σε λίγες μέρες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου θα μπορούν μέσο εφαρμογής (application) στα κινητά του τηλέφωνα να κάνουν χρήση, με ιδιαίτερα χαμηλή χρέωση, των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που προμηθεύτηκε ο δήμος.

Παράλληλα με το σύστημα κοινόχρηστων αυτοκινήτων παρουσιάστηκε και ο πρώτος από τους δέκα διπλούς σταθμούς φόρτισης ιδιωτικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα εγκατασταθούν στην πόλη μέχρι το τέλος του έτους, στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να παρέχει τις απαιτούμενες υποδομές για την προαγωγή της ηλεκτροκίνησης στο Δήμο. Οι σταθμοί φόρτισης μετά από συμφωνία του Δήμου με τη ΔΕΗ θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά με ρεύμα που παράγεται από τους ηλιακούς φορτιστές ή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δημιουργώντας έτσι πραγματικά πράσινη κινητικότητα με μηδενική επιβάρυνση για το περιβάλλον.

insider

Πως λειτουργεί η κοινή χρήση

Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση του συστήματος μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη για συσκευές IOS και Android, να εγγραφούν ως χρήστες ανεβάζοντας φωτογραφίες της άδειας οδήγησης τους και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες για το ξεκλείδωμα και τη χρήση του αυτοκινήτου.

insider

Η χρέωση είναι ιδιαίτερα χαμηλή και συγκεκριμένα ανέρχεται σε 1,50 €/δέκα λεπτά για τους περιστασιακούς χρήστες ενώ όσοι επιλέξουν να γίνουν συνδρομητές του συστήματος πληρώνοντας 20€/μήνα ή 180€ / έτος, μπορούν να κάνουν χρήση του αυτοκινήτου με χρέωση 1,00 €/δέκα λεπτά, δηλαδή με 6 -9 ευρώ ανά ώρα μπορούμε πλέον να κάνουμε χρήση ηλεκτρικό αυτοκινήτου μέσο του πρώτου συστήματος κοινοχρήστων αυτοκινήτων της χώρας και ένα από τα πρώτα συστήματα κοινοχρήστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider