Ταρακούνησε αλλά δεν λύγισε τις αγορές η «Μαύρη Τρίτη»

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ταρακούνησε αλλά δεν λύγισε τις αγορές η «Μαύρη Τρίτη»

«Ταρακούνησε», αλλά δεν «λύγισε» τις διεθνείς αγορές το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα που έπληξε την καρδιά της Ευρώπης την Τρίτη, συναινούν χρηματιστηριακοί αναλυτές, αποτιμώντας τις κινήσεις που καταγράφονται, μέχρι στιγμής, στα ταμπλό των ισχυρότερων αγορών του πλανήτη.

«Η τρομοκρατική επίθεση των Βρυξελλών δεν φόβισε ιδιαίτερα τα χρηματιστήρια. Τουλάχιστον, προς ώρας», εξηγεί, μιλώντας στο insider.gr, o επικεφαλής Ξένων Αγορών της Ν. Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ, Νίκος Βέης.

Ωστόσο, όπως σπεύδει να επισημάνει, είναι ακόμη νωρίς να αποτιμηθεί πλήρως ο ακριβής αντίκτυπος του νέου γύρου αίματος που καθήλωσε όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά και τη διεθνή κοινότητα στο σύνολό της. «Ακόμη επιχειρούμε να καταλάβουμε τι θέλουν να μας πουν οι διεθνείς αγορές», τονίζει, για να επισημάνει πως όλα θα κριθούν στη συνεδρίαση της Πέμπτης (24 Μαρτίου), καθώς θα είναι και η τελευταία της τρέχουσας εβδομάδας. Τα κυριότερα διεθνή χρηματιστήρια θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή, λόγω των διακοπών για το Πάσχα των Καθολικών (27 Μαρτίου).

«Η πιο καθοριστική συνεδρίαση της εβδομάδας θα είναι της Πέμπτης, γιατί εκείνη θα μας δείξει που θα κλείσουν οι διεθνείς αγορές», υποστηρίζει ο κ. Βέης.

Αν και παραδέχεται πως τα χρηματιστήρια εμφανίζουν μια κάποια δυσκολία για να κινηθούν ανοδικά τα τελευταία δύο 24ωρα, επιμένει πως «οι αγορές δεν άκουσαν το τρομοκρατικό χτύπημα». Πολύ περισσότερο, σύμφωνα με τον ίδιο, επηρεάζονται τα χρηματιστήρια διεθνώς από τις νέες πιέσεις που δέχονται τα συμβόλαια του πετρελαίου και του χρυσού, παρά από τον φόβο που σκόρπισε η τρομοκρατική επίθεση στη βελγική πρωτεύουσα την Τρίτη.

«Οι νέες αναταράξεις που σημειώνονται στην αγορά εμπορευμάτων δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους επενδυτές», τονίζει ο κ. Βέης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider