Η εξέλιξη της πανδημίας προβληματίζει τη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η εξέλιξη της πανδημίας προβληματίζει τη Wall Street

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η εξέλιξη της πανδημίας τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως στους επενδυτές, καθώς τα lockdown επανέρχονται στο προσκήνιο. Ειδικότερα όσο το εμβολιαστικό πλάνο σε πολλές χώρες μένει πίσω τόσο οι κίνδυνοι ενισχύονται κάτι που αποτυπώνεται στις αγορές, που προεξοφλούν γεγονότα.

Ευρύτερα, ο απολογισμός των νεκρών της πανδημίας στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τον αριθμό των νεκρών που θρήνησε η χώρα στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Παράλληλα, ο ECDC χτύπησε καμπανάκι γύρω από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού καλώντας τις κυβερνήσεις να λάβουν αυστηρότερα μέτρα «εντός των προσεχών εβδομάδων» με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης των νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

Από την άλλη, η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα σε επιβάτες που φτάνουν αεροπορικώς από το εξωτερικό στη χώρα, με βάση τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Δείκτες

Την Παρασκευή, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,63% στις 30.978 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,33% στις 3.841 μονάδες και ο Nasdaq κινείται οριακά χαμηλότερα 0,05% στις 13.520 μονάδες.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider