JP Morgan: Αγοράστε εμπορεύματα, πουλήστε ομόλογα, δείτε τις μετοχές

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Αγοράστε εμπορεύματα, πουλήστε ομόλογα, δείτε τις μετοχές
Σε σχετικό note, αναφέρεται ότι μειώνουν την έκθεση σε κρατικά ομόλογα σε μείον 13% από μείον 12% και στα εταιρικά ομόλογα σε 2% από 3%. Οι θέσεις σε μετοχές διατηρήθηκαν σταθερές στο 10%.

Οι επενδυτές θα πρέπει να ενισχύσουν τις θέσεις τους στα εμπορεύματα, να μειώσουν περαιτέρω τις τοποθετήσεις τους σε ομόλογα και να διατηρήσουν την έκθεση σε κίνδυνο μετοχών, προτείνει η JP Morgan. Όπως αναφέρει το Bloomberg, μια ομάδα στρατηγικών αναλυτών της, συμπεριλαμβανομένων των Marko Kolanovic, αύξησαν τη στάθμιση των εμπορευμάτων στο χαρτοφυλάκιο της JP Morgan σε 6% από 4% προηγουμένως.

Σε σχετικό note, αναφέρεται ότι μειώνουν την έκθεση σε κρατικά ομόλογα σε μείον 13% από μείον 12% και στα εταιρικά ομόλογα σε 2% από 3%. Οι θέσεις σε μετοχές διατηρήθηκαν σταθερές στο 10%.

«Αυξάνουμε τις overweight θέσεις στα εμπορεύματα, ειδικά στα ενεργειακά, τόσο για αντιστάθμιση του πληθωρισμού όσο και για να τοποθετηθούμε για μια συνεχιζόμενη κυκλική ανάκαμψη», έγραψαν οι αναλυτές του οίκου. Οι αλλαγές «χρηματοδοτούνται» από τη μείωση του ειδικού βάρους σε πιστώσεις, όπου τα spreads ήδη δοκιμάζουν τους στόχους των στρατηγικών του οίκου στο τέλος του έτους.

Η JP Morgan περιμένει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας και θεωρεί ότι οι κίνδυνοι από ζητήματα όπως οι εμπορικοί πόλεμοι, η πανδημία του κορωνοϊού και το Brexit θα περιοριστούν.

«Συνεχίζουμε να κλίνουμε το χαρτοφυλάκιο προς κυκλικές μετοχές και περιουσιακά στοιχεία αξίας», έγραψαν οι στρατηγικοί. «Θα πρέπει να συνεχίσουν να έχουν καλύτερη απόδοση καθώς η διάθεση του εμβολίου οδηγεί σε ένα ευρύτερο άνοιγμα της», προσέθεσαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider