«Ανεβάζει» τις ευρωπαϊκές αγορές η μετοχή της Airbus

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ανεβάζει» τις ευρωπαϊκές αγορές η μετοχή της Airbus
Οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σημειώνουν άνοδο, μετά τη χθεσική ημέρα απωλειών.

Ανοδικά ξεκίνησε η ημέρα για τις ευρωπαϊκές αγορές με τις μετοχές να έχουν θετικό πρόσημο στο ξεκίνημα των συναλλαγών, αφού σημείωσαν χθες τη χειρότερη ημερήσια επίδοση των τελευταίων περίπου τεσσάρων μηνών λόγω των ανησυχιών για τον πιθανό αντίκτυπο από την επιδημία του κοροναϊού στις επιχειρήσεις.

Στις 10:07 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,3%. Η μετοχή της Airbus έδινε τη μεγαλύτερη ώθηση στον δείκτη αναφοράς, αφού ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να καταλήξει σε διακανονισμό με τις γαλλικές, τις βρετανικές και τις αμερικανικές αρχές αναφορικά με έρευνα για κατηγορίες δωροδοκίας και διαφθοράς.

Οι μετοχές των εταιριών ειδών πολυτελείας Burberry Group, LVMH , Kering --ιδιοκτήτριας της Gucci-- και Moncler κατέγραψαν άνοδο μεταξύ 0,4% και 0,6%. Οι μετοχές τους δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα χθες, όταν ο ευρύτερος δείκτης αναφοράς σημείωσε πτώση άνω του 2%.

Ο δείκτης των εταιρειών ταξιδίων και αναψυχής σημείωσε άνοδο 0,2% αφού υποχώρησε χθες στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν επτά εβδομάδες λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις μετακινήσεις ταξιδιωτών.

Ο κοροναϊός έριξε τις μετοχές

Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές χθες, καθώς οι αυξανόμενες ανησυχίες για τον πιθανό οικονομικό αντίκτυπο από τον κοροναϊό έπληξαν τη ζήτηση για επενδύσεις με ρίσκο.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό στην Κίνα αυξήθηκε στους 80, ενώ ο ιός εξαπλώθηκε σε πάνω από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ. Κάποιοι ειδικοί σε θέματα υγείας αμφισβήτησαν την ικανότητα της Κίνας να περιορίσει την επιδημία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider