Πώς θα επηρεάσει ο εμπορικός πόλεμος το Bitcoin το 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα επηρεάσει ο εμπορικός πόλεμος το Bitcoin το 2020
Ο εμπορικός πόλεμος δύναται να επηρεάσει σημαντικά την πορεία της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων τη νέα χρονιά.

Μια σειρά από σημαντικούς παράγοντες αναμένεται να δείξουν τον… δρόμο στο Bitcoin τη νέα χρονιά.

Όπως προειδοποιούν οι αναλυτές, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου, δύναται να επηρεάσει σημαντικά την πορεία της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων το 2020.

Και μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να διαβεβαιώνει πως στις 15 Ιανουαρίου θα πέσουν οι υπογραφές για μια καταρχήν εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας, ωστόσο οι καλά γνωρίζοντες των θεμάτων της αγοράς προειδοποιούν πως ο εμπορικός πόλεμος είναι ζήτημα χρόνου μέχρι να μετατραπεί σε νομισματικό πόλεμο.

Νομισματικός πόλεμος

Όσο το κινεζικό γουάν θα επιχειρεί την ευθεία αναμέτρησή τους με το δολάριο, τόσο περισσότερο θα αποδυναμώνεται το αμερικανικό νόμισμα.

Σύμφωνα με την Dovey Wan της Primitive Ventures, το ξέσπασμα ενός νομισματικού πολέμου μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στο Bitcoin. «Ο… μέγας νομισματικός πόλεμος θα απογειώσει το κρυπτονόμισμα», προβλέπει η ίδια.

Αποκλιμάκωση εμπορικού πολέμου

Σημαντική μερίδα αναλυτών προειδοποιεί, σε διαφορετικό μήκος κύματος, πως τυχόν αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου δύναται να αυξήσει τις πιέσεις για το Bitcoin.

Και αυτό γιατί μια αποκλιμάκωση των εμπορικών διενέξεων θα καθησυχάσει τους επενδυτές και θα τους στρέψει μακριά από τα assets που λειτουργούν ως «ασφαλή καταφύγια».

«Άλμα» 9.000.000% σε μια δεκαετία!

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, μπορεί το Bitcoin να γεννήθηκε «από τις στάχτες» της διεθνούς κρίσης, ωστόσο κατόρθωσε να γίνει ο «βασιλιάς» της δεκαετίας.

Το ψηφιακό νόμισμα αναδείχθηκε το asset με τις καλύτερες επιδόσεις της δεκαετίας, αφού η τιμή του έχει καταγράψει άλμα… 9.000.000% από τον Ιούλιο του 2010!

«Ο ξέφρενος ενθουσιασμός των νέων τεχνολογιών αποτυπώθηκε περίτρανα στην τιμή του Bitcoin», δηλώνει ο Peter Atwater, πρόεδρος της Financial Insyghts.

Παρά τις ακραίες διακυμάνσεις και τις μεγάλες «βουτιές» της τιμής του, το Bitcoin κατάφερε να επισκιάσει τις επιδόσεις κάθε άλλου asset τα τελευταία 10 χρόνια.

Την τελευταία δεκαετία, οι επιδόσεις των άλλων assets είναι σαφώς μικρότερες, με τον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street να τριπλασιάζει τα κέρδη του… μετά βίας. Άνοδο 25% κατέγραψε ο χρυσός.

Η ξέφρενη πορεία του Bitcoin

Στις αρχές του 2017, το ψηφιακό νόμισμα ξεπέρασε τα 1.000 δολάρια, ενώ μέχρι τα μέσα του ίδιου έτους, η τιμή του είχε σχεδόν διπλασιαστεί. Και μετά… ξεκίνησε η ξέφρενη πορεία, με το Bitcoin να σκαρφαλώνει πάνω από τα 14.000 δολάρια πριν τα τέλη του έτους. Αλλά όσο γρήγορα ανεβαίνει, τόσο εύκολα βυθίζεται στα τάρταρα… Μέχρι το τέλος του 2018, το ψηφιακό νόμισμα μετά βίας έπιανε τα 3.000 δολάρια. Και με την έλευση του 2019, τράβηξε πάλι την ανιούσα. Το καλοκαίρι του 2019 ανήλθε έως τα επίπεδα των 13.800 δολαρίων.

«Τέτοιου είδους αποδόσεις ελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον», σχολιάζει ο David Tawil, πρόεδρος της ProChain Capital.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider