Οριακή πτώση καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, με τους επενδυτές να εξετάζουν τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. 

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,3% τον Σεπτέμβριο, μετά από άνοδο 0,6% τον Αύγουστο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,3%. 

Παράλληλα, το ΔΝΤ δημοσίευσε έκθεση του που εντοπίζει κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης από την ωρολογιακή βόμβα χρέους ύψους 19 τρισ. δολαρίων.

Στην εξαμηνιαία του έκθεση για την κατάσταση στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές, το ΔΝΤ ανέφερε ότι σχεδόν το 40% του εταιρικού χρέους σε οκτώ μεγάλες χώρες -ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία- θα είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί εάν υπάρχει επιβράδυνση έστω και κατά το ήμισυ σοβαρή σε σχέση με αυτή πριν από μια δεκαετία, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ειδικότερα, την Τετάρτη ο Dow Jones διολισθαίνει κατά 0,24% στις 26.960,65 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,23% στις 2.988,91 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,39% στις 8.116,88 μονάδες.