Οριακές απώλειες στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές απώλειες στη Wall Street
Το κρίσιμο διήμερο στις 10 και 11 Οκτωβρίου αναμένουν οι επενδυτές για τη συνάντηση των αξιωματούχων των δύο μεγαλύτερων οικονομιών.

Με οριακές απώλειες έκλεισε η Wall Street τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να μετρούν αντίστροφα για τη συνάντηση των Αμερικανών αξιωματούχων με τους Κινέζους ομολόγους τους για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιου Χε, δήλωσε σε αξιωματούχους ότι η προσφορά του προς τις ΗΠΑ δεν θα περιλαμβάνει κάποιους είδους δεσμεύσεις για μεταρρύθμιση της κινεζικής βιομηχανικής πολιτικής.

Παράλληλα, η Γερμανία συνεχίζει να ρίχνει ταχύτητα με τις βιομηχανικές παραγγελίες να πέφτουν σε αρνητικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα κινήθηκαν αρνητικά κατά 0,6% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο, με τη ζήτηση για κεφαλαιουχικά αγαθά να υποχωρεί κατά 1,6%, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Η πτώση αυτή ισχυροποιεί τα σενάρια πως η ατμομηχανή της Ευρώπης βρίσκεται αντιμέτωπη με την ύφεση.

Οι δείκτες στη Wall Street έκλεισαν τη Δευτέρα με τον Dow Jones να διολισθαίνει κατά 0,36% στις 26.477,61 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,45% στις 2.938,72 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,33% για να κλείσει στις 7.956,29 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider