Απομακρύνεται από τα υψηλά της Τετάρτης η στερλίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απομακρύνεται από τα υψηλά της Τετάρτης η στερλίνα
Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις που αφορούν στο Brexit, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν μακρά παράτασή του.

Πτωτικά και μακριά από τα υψηλά της προηγούμενης ημέρας, κινείται την Πέμπτη το βρετανικό νόμισμα, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις που αφορούν στο Brexit, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν μακρά παράτασή του.

Ειδικότερα, η στερλίνα την Πέμπτη υποχωρεί κατά 0,6% στα επίπεδα των 1,3253 δολαρίων, μετά τα 1,3339 δολάρια που άγγιξε την Τετάρτη, ήτοι το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιούνιο.

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τουσκ ζητά μακρά παράταση του Brexit, καλώντας τους Βρετανούς να επανεξετάσουν τη στρατηγική τους πριν συνεχίσουν τις διαδικασίες εξόδου.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ότι θα ζητήσει από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ να είναι ανοικτοί στο να δοθεί στη Βρετανία μια μακρά παράταση των συνομιλιών για το Brexit.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Goldman Sachs προβλέπει ράλι της στερλίνας σε υψηλά τριών ετών, σε περίπτωση αναβολής του Brexit. «Η στερλίνα θα μπορούσε να επιδοθεί σε ράλι 80% έναντι του ευρώ», προβλέπει η Goldman Sachs, μιλώντας για επίπεδα που έχει να δει το βρετανικό νόμισμα από το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider