Απώλειες 1% για τη στερλίνα ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες 1% για τη στερλίνα ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το Brexit
Ο γενικός εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ δήλωσε ότι η αναθεωρημένη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παρέχει στη Βρετανία τα νόμιμα μέσα για να αποχωρήσει μονομερώς από τη ρύθμιση του backstop στην περίπτωση που προκύψουν «δυσεπίλυτες διαφορές».

«Βουτιά» στα χαμηλότερα επίπεδα της ημέρας καταγράφει την Τρίτη η στερλίνα, υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων που σημειώνονται αναφορικά με το Brexit.

Τα σχόλια του γενικού εισαγγελέα – το μεσημέρι της Τρίτης – ήταν αρκετά για να οδηγήσουν σε πτώση 1% το βρετανικό νόμισμα.

Ο γενικός εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ δήλωσε σήμερα ότι η αναθεωρημένη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παρέχει στη Βρετανία τα νόμιμα μέσα για να αποχωρήσει μονομερώς από τη λεγόμενη ρύθμιση του backstop στην περίπτωση που προκύψουν «δυσεπίλυτες διαφορές».

Η εισήγηση του Κοξ είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου να πεισθούν οι ευρωσκεπτικιστές βουλευτές στο Συντηρητικό Κόμμα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Η ίδια η Μέι ήλπιζε, άλλωστε, ότι οι αλλαγές στη συμφωνία του Brexit αναφορικά με το ιρλανδικό backstop, ή το πρωτόκολλο, που διασφαλίστηκαν αργά χθες θα προσέφεραν αρκετές εγγυήσεις για να περάσει η συμφωνία της από το κοινοβούλιο.

«Οι νομικοί κίνδυνοι παραμένουν αμετάβλητοι», προειδοποίησε ο Κοξ.

Η δεύτερη ψηφοφορία άλλωστε στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία της Μέι είναι προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ και οι προειδοποιήσεις του Κοξ αυξάνουν τις πιθανότητες να απορριφθεί η συμφωνία για το Brexit.

Υπό το πρίσμα αυτό, το μεσημέρι της Τρίτης η στερλίνα υποχωρεί κατά 1% έναντι του δολαρίου, στα επίπεδα των 1,3012 δολαρίων, αλλά και κατά 1% έναντι του ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider