Μεγάλα κέρδη στις ευρωαγορές με φόντο τα πακέτα στήριξης σε Γερμανία - ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλα κέρδη στις ευρωαγορές με φόντο τα πακέτα στήριξης σε Γερμανία - ΗΠΑ
Γερμανία και ΗΠΑ βάζουν το δημοσιονομικό τους οπλοστάσιο στη μάχη για να μετριάσουν τον οικονομικό αντίκτυπο από την πανδημία του κορονοϊού.

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς Γερμανία και ΗΠΑ βάζουν το δημοσιονομικό τους οπλοστάσιο στη μάχη για να μετριάσουν τον οικονομικό αντίκτυπο από την πανδημία του κορονοϊού.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων αξίας άνω των 750 δισ. ευρώ για να στηριχθεί η οικονομία, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, ενώ την ίδια στιγμή το γερμανικό κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την εγγραφή δανείων ύψους 156 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, εγκαταλείποντας την προσήλωση σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άλμα 3,1% και έκλεισε στις 313,38 μονάδες, συμπληρώνοντας δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις με συνολικά κέρδη 11,75%.

Ο γερμανικός DAX κέρδισε 1,8% στις 9.874,26 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 σημείωσε άλμα 4,5% στις 4.432,30 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε 4,4% στις 5.688,20 μονάδες. Και οι τρεις δείκτες συμπλήρωσαν δύο διαδοχικές ημέρες κερδών.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 1,7%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άλμα 3,35%.

Στις ΗΠΑ, Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί κατέληξαν σε συμφωνία σε ένα ιστορικό σχέδιο διάσωσης της οικονομίας, που προβλέπει δαπάνες 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

"Έπειτα από πολλές ημέρες έντονων συνομιλιών, η Γερουσία κατέληξε σε συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων [σ.σ. του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού] για το ιστορικό σχέδιο στήριξης [της αμερικανικής οικονομίας] ενώπιον αυτής της πανδημίας. Θα εγκρίνουμε το κείμενο αργότερα σήμερα", τόνισε ο επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας Μίτς Μακόνελ.

Η συμφωνία θα πρέπει κατόπιν να εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, πριν το κείμενο σταλεί στον Λευκό Οίκο για να το υπογράψει ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider