Άλμα 12% για το Χρηματιστήριο μετά τις εκλογές - Μια ανάσα από τις 820 μονάδες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλμα 12% για το Χρηματιστήριο μετά τις εκλογές - Μια ανάσα από τις 820 μονάδες
Από τη Δευτέρα έως και σήμερα ο Γενικός Δείκτης έχει κερδίσει σχεδόν 11,7%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο άνω του 27%. 

Μετά από μια καθαρά ανοδική συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την Πέμπτη μια «ανάσα» πριν από τις 820 μονάδες, δείχνοντας πως το μετεκλογικό ράλι έχει διάρκεια παρά τη χθεσινή μίνι διόρθωση.

Ενδεικτικό είναι ότι σε τρεις μόλις συνεδριάσεις μετά τις Ευρωεκλογές ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη που «αγγίζουν» το 12%, γεγονός που σημαίνει ότι οι αγορές δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στις πολιτικές εξελίξεις και στη διαφαινόμενη αλλαγή κυβέρνησης.

Μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι τράπεζες, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις λειτουργούν προς όφελός τους ενώ και η κινητικότητα που υπάρχει στο κομμάτι των κόκκινων δανείων αντιμετωπίζεται ευνοϊκά από τους επενδυτές. Ενδεικτικό είναι ότι η άνοδος για τις μετοχές του κλάδου ξεπερνά το 27% σε μόλις τέσσερις συνεδριάσεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση με κέρδη 3,19% στις 818,33 μονάδες, σημείο το οποίο ήταν μάλιστα και κοντά στο υψηλό ημέρας (819,74 μονάδες).

Ο τζίρος της αγοράς διαμορφώθηκε στα 130,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 71,2 εκατ. τεμάχια.

Με άνοδο 2,66% έκλεισε ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης. Με κέρδη 6,61% έκλεισε και ο τραπεζικός δείκτης στις 759,97 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider