Με εβδομαδιαία πτώση 0,91% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με εβδομαδιαία πτώση 0,91% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών
Το ενδιαφέρον των επενδυτών σταδιακά στρέφεται στο αποτέλεσμα των εκλογών.

Με μικρά κέρδη έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω επιλεκτικού ενδιαφέροντος για μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Με την αγορά να δέχεται την πίεση από την μεταβλητότητα του εξωτερικού, αλλά και τις πρόδρομες ρευστοποιήσεις ενόψει των αναδιαρθρώσεων του MSCI σε επίπεδο εβδομάδας, το ΧΑΑ απώλεσε συνολικά 0,91%.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με κέρδη 0,39% στις 729,31 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 45,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 22,1 εκατ. τεμάχια. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 34 σημείωσαν κέρδη, 22 πτώση και 52 ήταν αμετάβλητες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών σταδιακά στρέφεται στο αποτέλεσμα των εκλογών με τα σενάρια πλέον να αποτυπώνονται σε εταιρείες και κλάδους που φαίνεται ότι μπορεί να έχουν μεγαλύτερη έκθεση στο πολιτικό ρίσκο.

Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 1,45 ευρώ με άνοδο 1,68%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,7190 ευρώ με άνοδο 0,98%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,22 ευρώ με απώλειες 0,08%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 2,0890 ευρώ με απώλειες 1,09%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάλυσης της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ Μάνο Χατζηδάκη τεχνικά ο Γενικός Δείκτης σημείωσε χαμηλό στις 721 μονάδες και εδώ και έξι συνεδριάσεις φαίνεται να είναι εγκλωβισμένος σε ένα στενό εύρος 20 μονάδων.

«Οι 710 μονάδες αποτελούν την επόμενη βραχυπρόθεσμη στήριξη, επίπεδο κατά το οποίο οι ταλαντωτές θα κατέλθουν σε υποτιμημένες ζώνες τιμών για πρώτη φορά φέτος. Από την άλλη πλευρά το φρένο στην ταχύτητα της πτώσης και το σταδιακό μάζεμα των διακυμάνσεων δείχνει περισσότερο μια διάθεση αναμονής η οποία εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα. Η συσσώρευση και η ολοκλήρωση της διόρθωσης θα θεωρηθεί περαιωμένη μόνο σε ενδεχόμενο κλείσιμο πάνω από τις 750 μονάδες», ανέφερε σχετικά ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider