Πού βρίσκονται οι μετοχές Eurobank-Grivalia 10 μέρες μετά το deal

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πού βρίσκονται οι μετοχές Eurobank-Grivalia 10 μέρες μετά το deal
Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι δύο μετοχές σήμερα στο ταμπλό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η συμφωνία δεν έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον διεθνών αναλυτών.

Διψήφια ποσοστά κερδών καταγράφουν οι μετοχές του «δίδυμου» Eurobank-Grivalia δέκα ημέρες μετά το deal που αναπτέρωσε το ηθικό στη χρηματιστηριακή αλλά, κυρίως, την τραπεζική αγορά.

Όπως επισημαίνει στο insider.gr ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή, η είδηση της συμφωνίας πυροδότησε καθαρές εντολές αγοράς από το εξωτερικό, γεγονός που σημαίνει ότι τράβηξε την προσοχή των διεθνών αναλυτών που έσπευσαν να τοποθετηθούν στις δύο μετοχές.

Στη σημερινή συνεδρίαση, όμως, οι δύο τίτλοι υποχώρησαν σημαντικά, με αποτέλεσμα να απολέσουν ένα σημαντικό μέρος της ανόδου που σημείωσαν στον απόηχο της συμφωνίας συγχώνευσης η οποία ανακοινώθηκε στις 26 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Eurobank έκλεισε με «βουτιά» 6% στο 0,5435 μονάδες, περιορίζοντας τα κέρδη του deal στο +16%, από +20,4% που ήταν έως εχθές, Τρίτη.

Η εικόνα διαφοροποιείται αρκετά στην περίπτωση της Grivalia, με τη μετοχή της να αποδεικνύεται περισσότερο κερδισμένη αλλά και ανθεκτική. Σήμερα υποχώρησε κατά 3,30% στα 8,800 ευρώ, καταγράφοντας άλμα 22,7% από την ανακοίνωση του deal. Μέχρι εχθές, όμως, τα κέρδη της ανέρχονταν σε 27%, με τους επενδυτές να επιβραβεύουν τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία real estate της χώρας για την προσχώρησή της στη Eurobank.

Ο λόγος που «ροκανίζονται» τα κέρδη από τη συμφωνία στο ταμπλό είναι ότι αυτά οφείλονται κυρίως στις προσδοκίες που ενέπνευσε το deal στην αγορά, παρά σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις για διαμόρφωση της κερδοφορίας του νέου σχήματος.

«Η συμφωνία προεξόφλησε πολλά, πολύ γρήγορα», εξηγεί ο κ. Χατζηδάκης. Παρά τις εκτιμήσεις ότι η συγχώνευση θα δώσει σημαντική ώθηση στη μετοχή της Eurobank έως το 2021 είναι πολύ πρώιμο να ποσοτικοποιηθούν τα οφέλη, σημειώνει ο ίδιος.

«Μέσα στην επόμενη τριετία αναμένονται εκλογές, ενδεχόμενη ύφεση στις ΗΠΑ, Brexit, μεταβολή των επιτοκίων. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επιδρούν στο οικονομικό κλίμα και, κατά προέκταση, στο Χρηματιστήριο Αθηνών το οποίο σημαίνει ότι μπορούμε να βγάλουμε ακόμη συμπεράσματα για το πώς θα διαμορφωθεί η κερδοφορία της νέας τράπεζας το 2021», καταλήγει ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider