Σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του COVID-19

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του COVID-19
Την Δευτέρα το πρωί το αργό διαπραγματεύεται στα 40,47 δολάρια και το μπρεντ στα 42,53 δολάρια.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής της αγοράς έχει επικεντρωθεί στο πόσο γρήγορα θα ανακάμψει η ζήτηση βενζίνης, η χαμηλότερη οικονομική δραστηριότητα σε όλες τις περιοχές του κόσμου έχει οδηγήσει σε υπερπροσφορά, συμπεριλαμβανομένου του ντίζελ, του πετρελαίου κίνησης και των καυσίμων αεριωθούμενων. Αντιμέτωπa με μια άνευ προηγουμένου συντριβή στη ζήτηση καυσίμων αεριωθούμενων εν μέσω της πανδημίας, τα διυλιστήρια έχουν προσανατολιστεί στην παραγωγή άλλων καυσίμων οποίων, ωστόσο, τα αποθέματα έχουν αυξηθεί σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Η ισχνή ζήτηση για καύσιμα συνεχίζει να πιέζει τις τιμές και να ενισχύει τη συσσώρευση αποθεμάτων. Όπως ανέφερε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου καταγράφεται αύξηση 3,5 εκατομμυρίων βαρελιών σε αποστάγματα καυσίμων, με τα αποθέματα αυτά να παραμένουν περισσότερο από 20% πάνω από τον μέσο όρο των πέντε ετών, καθώς τα αεροπορικά ταξίδια παραμένουν περιορισμένα λόγω της πανδημίας.

Η αναζωπύρωση κρουσμάτων COVID-19 παγκοσμίως λειτουργεί επίσης ως τροχοπέδη για τη ζήτηση αργού. Περισσότερα από 30,78 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό παγκοσμίως ενώ η πανδημία έχει ήδη αφήσει πίσω της 954.843 θύματα σύμφωνα με μια έκθεση του Reuters.

«Είναι δύσκολο να είμαστε αισιόδοξοι για την αύξηση της ζήτησης αργού καθώς τα κρούσματα αυξάνονται στη Γαλλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι ΗΠΑ φαίνεται ότι είναι έτοιμες για τουλάχιστον ένα ακόμη «κύμα» το φθινόπωρο και το χειμώνα», δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής αγοράς στην OANDA.

Την Δευτέρα το πρωί (10.38 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 40,47 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,56% και το μπρεντ στα 42,53 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,44%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider