Σημαντική ανάκαμψη βλέπει η Σαουδική Αραβία για το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντική ανάκαμψη βλέπει η Σαουδική Αραβία για το πετρέλαιο
Την Πέμπτη το πρωί ο μπρεντ στα 45,02 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 0,77%.

Στο 97% της προ Covid-19 εποχής εκτιμά ότι θα μπορούσε να σημειώσει ανακάμψει η ζήτηση πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2020, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Abdulaziz.

Αυτό το 97% είναι επίσης το ποσοστό συμμόρφωσης που πέτυχε ο ΟΠΕΚ + τον Ιούλιο, αφού υποσχέθηκε να μειώσει κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τα επίπεδα παραγωγής του καρτέλ.

Η Σαουδική Αραβία έχει κρίνει σκληρά στα μέλη της ομάδας που δεν έχουν συμμορφωθεί με τις περικοπές. «Κακή διαγωγή» έχουν επιδείξει το Ιράκ και τη Νιγηρία, χώρες οι οποίες έχουν χάσει τις ποσοστώσεις τους με μεγάλα περιθώρια.

Σε απάντηση, η Νιγηρία και το Ιράκ - μαζί με τους άλλες χώρες που δεν συμμορφώθηκαν όπως το Καζακστάν και η Αγκόλα - συμφώνησαν να συνεχίσουν τις περικοπές μεγάλων ποσοτήτων για να αντισταθμίσουν την κακή συμμόρφωση που κατέγραψαν τους τελευταίους δύο μήνες.

Ανεξάρτητα από τα επίπεδα συμμόρφωσης στον ΟΠΕΚ, ο πρίγκιπας Abdulaziz σημείωσε ότι η αγορά πετρελαίου έχει δείξει σημάδια βελτίωσης με μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων, μείωση της πλωτής αποθήκευσης και ανάκαμψη της ζήτησης βενζίνης και ντίζελ.

Την Πέμπτη το πρωί το αργό διαπραγματεύεται στα 42,55 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,89% και το μπρεντ στα 45,02 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 0,77%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider